Blogg

”Se mig själv i utveckling” – Jonas Bohr

image

Att prestera fysiskt handlar inte bara om det fysiska och att du ska vara vältränad nog, även om det är en förutsättning så kan den mentala biten vara det som sätter käppar i hjulet för dig. Jonas har dock valt att göra det till hans styrka och försöker hela tiden tänka positivt för att han ska lyckas med sina prestationer!

Hur jobbar du med den mentala biten i din träning?

Jag försöker tänka positivt och se mig själv i utveckling snarare än i nedgång trots att min biologiska ålder är 53. Det har hjälpt mig mycket att försöka se mentala bilder av kapacitet istället för tvärtom och jag har kunnat öka prestanda till personliga toppnivåer nu.

Hur tar du hand om negativa tankar när det är tungt under tävling eller träning?

Det är tufft och svårt när man drabbas av sviktande mentala tankar i kombination med extrem fysisk trötthet. Jag försöker ibland påminna mig att tänka att de andra är lika eller ännu tröttare om det är så här jobbigt för mig. Intala mig själv att jag kan klara smärta och mjölksyra bättre. På träning lyssnar jag ofta på musik också, det peppar mig och tar bort tvivel.

Hur tänker du kring prestationsångest, är det något du får?

Jag blir nervös och ibland kan det komma tvivel men jag får sällan prestationsångest. Jag försöker tänka att lyckas jag kämpa och få ut mitt bästa så är det gott nog oavsett resultat.

Kör du någon planerat form av mental träning/meditation eller liknande?

Nej inte i någon form av strukturerat tänk eller övningar.

Vad har du för tips till dom som kämpar med negativa tankar i kombination med träning/tävling?

Att försöka känna sig trygg i vissheten att gör du bara ditt bästa så kan du alltid vara nöjd med din prestation och det finns inget att vara nervös eller få ångest över. Inte minst om du tränat bra och i övrigt känner dig förberedd för uppgiften.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Design & Utvecklad av Buildahome Webbyrå