Blogg

Hitta ingredienserna från Cellexir One på Julbordet

image

Julen närmar sig med stormsteg, och för många av oss innebär det en tid av festligheter och god mat. Men visste du att många av de läckerheter vi finner på julbordet är fulla av antioxidanter och vitaminer som bidrar till vår hälsa? 

I denna blogg dyker vi ner i julbordets näringsrika värld och upptäcker var vi kan hitta ingredienser i Cellexir One och varför vi valt dessa ingredienser. Upptäck även hur många kilo julskinka, tusentals liter ägg eller tallrikar brysselkål du behöver få i dig för att uppnå den utvalda dagsdosen av Cellexir One.

Grönkål – Rik på Quercetin

Grönkål är mer än bara en trendig grönsak; det är en kraftkälla för näringsämnen. Rik på vitamin A, K och C, och antioxidanter som quercetin och kaempferol, erbjuder grönkål en perfekt kombination för att stärka immunförsvaret och skydda våra celler. Dessutom är quercetin, en av de senaste tillskotten i formulan bland de kraftfulla ingredienserna i Cellexir One. Quercetin är känt för att främja cellhälsa och kan göra mycket för vår åldringsprocessen.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31077707/

För att veta mer om Quercetin kan du läsa vår tidigare blogg här –Klicka här

 

Brysselkål – Liten kraftboll fylld med Alfa-liponsyrans

Brysselkål, trots sin lilla storlek, är en näringsbomb. Rik på vitaminer som K, A, C, och folat, stödjer dessa små grönsaker kroppens naturliga försvarsförmåga och bidrar till att bibehålla en god ögonhälsa. Här finner vi även Alfa-liponsyra (ALA), vårt andra senaste tillskott. Denna kraftfulla antioxidant hjälper kroppen hantera fria radikaler vilket då skyddar våra celler och hjälper även kroppen hantera och reparera vitaminer som C-vitamin. ALA har också visat goda effekter på blodsockernivåer och används sedan 60-talet för diabetesbehandling i Tyskland. 

Läs mer om ALA  –Klicka här

 

Nötter och Rödvin – Transresveratrols Fördelar

Nötter är inte bara en läcker del som snacks runtomkring juletid. Att knäcka egna valnötter får en i julstämning omgående. De är såklart en viktig källa till hälsosamma fetter och antioxidanter, inklusive transresveratrol. Denna antioxidant, som även finns i rödvin, vilket är bakgrunden till “den franska dieten” där man tillskriver att ett glas rödvin är gott för hälsan, är känd för sina hjärtvänliga egenskaper och förmågan att förbättra cellhälsa. Men även om rödvin innehåller transresveratrol, behöver du konsumera närmare 75 liter för att uppnå koncentrationen av denna antioxidant i en dagsdos Cellexir One.

 

Lax och Sill – Rika på Coenzym Q10

Lax och sill är stora favoriter för många på julbordet och en fantastisk källa till omega-3-fettsyror, vilka är viktiga för hjärt- och hjärnhälsa. De innehåller även coenzym Q10 som är viktig för cellernas energiproduktion och antioxidativa skydd. Coenzym Q10 finns naturligt i dina celler och påverkar din energi. Mängden coenzym Q10 i våra celler avtar vart eftersom vi åldras och kan påverkas av en stillasittande livsstil.

 

Äggtoddy – En mini-källa till PQQ

Äggtoddy är en vattendelare – i många fall är det antingen ett måste eller något som aldrig någonsin är med. Men det är ändå en traditionell juldryck som innehåller äggulor, en naturlig källa till PQQ (Pyrroloquinoline quinone), vilket är en otroligt viktig ingrediens i formulan av Cellexir One. PQQ valde vi ut för dess avgörande egenskaper att stödja mitokondriell funktion och cellhälsa. Allt från energiproduktion till reparation är processer där PQQ har en avgörande roll. Men även om äggulor innehåller PQQ är det, precis som med rödvin, en väldigt liten mängd. I en äggula finns det ungefär sju nanogram PQQ i snitt per milliliter. Det innebär att du behöver dricka lite mer än tiotusen liter äggulor för att uppnå koncentrationen av bara en tablett. Detta är inte heller för att ägg är ett näringsämne med lite PQQ, tvärt om är det en av de näringskällorna som har högre koncentration av PQQ. Om man är ute efter något med med koncentration av PQQ är även den övriga världens juledryck – Coca Cola – rik på ämnet. Dock är det fortsatt endast närmare 20 nanogram per milliliter och rättfärdigar det att byta ut julmusten? 

Länkar nedan

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8389143/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1136652/?page=1

 

Julskinkan – Rik på Acetyl-L-Karnitin

Julskinkan är inte bara för många huvudrollsinnehavaren på julbordet, men också en utmärkt källa till acetyl-l-karnitin, en viktig ingrediens i Cellexir One. Acetyl-l-karnitin spelar en central roll i energiproduktionen och hjälper till att transportera fettsyror till mitokondrierna, där de omvandlas till energi. För att uppnå en daglig dos av Cellexir One behöver du däremot äta ungefär ett kilo julskinka, vilket lämnar lite rum till de andra godsakerna.

Julens hälsosamma kryddor och smaker

Kanel, nejlika och ingefära, ofta använda i julmat, är fyllda med antioxidanter och har antiinflammatoriska egenskaper. ​​Kanel innehåller antioxidanter som cinnamaldehyd, vilka kan ha antiinflammatoriska effekter och bidra till att sänka blodsockernivåerna. Det har också föreslagits att kanel kan förbättra hjärthälsa genom att minska riskfaktorer som högt kolesterol och blodtryck.

  • Ingefära innehåller gingeroler, kraftfulla antioxidanter och antiinflammatoriska föreningar, som används bland annat för att minska muskelsmärtor och stärka immunförsvaret.
  • Kryddnejlika är inte bara en aromatisk krydda utan också en rik källa till antioxidanter, inklusive eugenol. Denna kraftfulla antioxidant har visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper och kan även bidra till att upprätthålla en god munhälsa genom att bekämpa bakterier och minska tandköttsinflammation.
  • Muskotnöt, ofta använd i mindre mängder, är full av näringsämnen som magnesium, koppar och mangan. Dessa mineraler är viktiga för benhälsa och energiproduktion. Muskotnöt innehåller även antioxidanter men är även giftig i för stora mängder.
  • Saffran, känt för sin distinkta färg och smak, är inte bara en lyxig krydda utan också en källa till många hälsofördelar. Forskning har visat att saffran innehåller kraftfulla antioxidanter som krocin, krocetin och safranal. Dessa antioxidanter kan bidra till att minska stress och främja en känsla av välbefinnande. Studier har också föreslagit att saffran kan vara fördelaktigt för hjärthälsan genom att förbättra blodcirkulationen och minska riskfaktorer för hjärtsjukdomar som förhöjt kolesterol och blodtryck. Dessutom har vissa studier indikerat att saffran kan ha positiva effekter på humöret, vilket kan höja humöret på jul.

Avslutning:

För alla som ser fram emot julbordet för dess läckerheter kan det vara spännande att reflektera över antioxidanterna och de intressanta ingredienserna som kan påverka vår hälsa. Visst finner vi flera av de kraftfulla ingredienserna i Cellexir One i julmaten, men i små doser, alldeles för små för att uppnå de effekter som studierna Cellexir One’s unika formula är skapad enligt. Så njut av julens goda mat och låt Cellexir One vara delaktig i att komplettera med dessa unika antioxidanter och aktiva ämnen.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Design & Utvecklad av Buildahome Webbyrå