Blogg

Hälsokontroller – vad är det?

image

Hälsokontroller – vad är det?
Många av de sjukdomar vi ställs inför kommer inte ur tomma intet. De varslar ofta i förväg med varningssignaler – värden som avviker från det normala. Dessa signaler kan vara svåra att upptäcka om man inte aktivt letar efter dem. I stället för att famla i mörkret efter generella hälsoråd kan vi med hjälp av hälsokontroller få svar på vad vår kropp behöver.

Medan många av oss strävar efter att ha en sund livsstil, blir vi ibland distraherade av allmänna hälsotrender. Vi behöver inte alla bli elitidrottare, men vi kan alla dra nytta av att veta hur vår kropp faktiskt mår.

Hälsa är vår mest värdefulla tillgång. Men hur ofta tar vi oss tid att riktigt utvärdera hur vår kropp mår? För många av oss granskas vår inre hälsa, i synnerhet våra blodvärden, endast när vi känner oss sjuka. Men borde inte proaktivitet vara nyckeln när det kommer till vår hälsa?

När är det dags att justera dina levnadsvanor?
För att undvika att låta som en kvällstidning under nyhetstorka så är det viktigt att komma ihåg att vår hälsa ofta är bra när vi mår bra. Men alltid är det inte så, bara för att vi känner oss pigga och friska betyder det inte att allt är som det ska inuti. Vissa tillstånd, som hjärt- och kärlsjukdomar, signalerar i bakgrunden med högt blodsocker eller blodtryck innan symptomen blir uppenbara. Likaså kan typ 2-diabetes utvecklas under åren, utan att man märker det direkt. Men det positiva är att forskning visar på att om dessa avvikelser upptäcks i tid kan till och med små livsstilsjusteringar, som att minska intaget av socker, eller minskat stillasittade som vi skrev om i tidigare blogg göra en stor skillnad.

Vad gör skillnad för dig?
Genom att regelbundet göra hälsokontroller skapar vi förutsättningar att upptäcka dessa varningssignaler i tid. I stället för att enbart luta sig mot vaga råd som ”sova mer” eller ”äta nyttigare”, kan vi ta datadrivna beslut baserade på vår faktiska hälsa. Motivationen att göra positiva förändringar blir större när vi ser verkliga bevis på våra blodprov.

Och med tanke på Cellexir One’s fokus på att proaktivt skydda och stärka dina celler, vill vi uppmana till att inte vänta tills problemen börjar. Genom att vara ett steg före, genom proaktiva hälsokontroller, kan det hjälpa oss alla att förändra våra vanor i tid.

Ska alla värden testas ständigt?
Det är inte nödvändigt att ständigt testa alla värden. Vad som dock kan hjälpa till om man vill förstå sin egen hälsa och ens vanor är att få en övergripande bild med jämna mellanrum och sedan fokusera på de områden där det kan finnas potential till förbättring.

Ta kontrollen över dina värden med Vital
Med rätt kunskap kan vi ta bättre beslut i vardagen. Hos Cellexir tror vi på att ge alla denna möjlighet. Därför är vi stolta över att presentera ett samarbete med Vital. Genom att tillhandahålla snabba och enkla blodprov ger Vital en möjlighet att hålla ett vakande öga på sin hälsa. Vitals vision är “Att ge dig verktygen för att leva ett längre, hälsosammare liv” rimmar med varför vi skapade Cellexir One.

Dessutom tillhandahåller de flesta av Vital´s hälsokontroller en personlig bedömning av en läkare. Denna expertbedömning kan ge tydlig vägledning om dina blodvärden och deras potentiella inverkan på din hälsa.

Vilka är Vital
Vital är en del av vårdkoncernen Meliva AB och dotterbolag till Mehiläinen, Finlands största privata vård- och omsorgskoncern. Med erfarenhet och expertis från Vital´s finska motsvarighet, Puhti, kombinerar Vital tradition med innovation för att tillhandahålla innovativa och högkvalitativa tester. Med rikstäckande närvaro genom över 100 provtagningsställen är tillgängligheten till deras tjänster enkel och bekväm.

Hur beställer jag en hälsokontroll hos Vital?
Första steget är att besöka nedan länk Vital´s hemsidaBeställ sedan en hälsokontroll enkelt genom att:

  1.     Välj en hälsokontroll som passar just dig och betala i kassan
  2.     Inom loppet av några minuter mottar du en bekräftelse samt vägledning inför provtagningen
  3.     Besök valfri plats när det passar dig för att ta blodprovet. Själva provtagningen tar bara några minuter.
  4.     De första resultaten får du snabbt därefter, och inom 1-2 dagar kan du se alla resultaten i din personliga journal.
  5.     För extra kvalitet och trygghet granskar en läkare dina testresultat och ger feedback med eventuella förslag till uppföljning.

Specialerbjudande till Cellexir’s användare
Vi är otroligt stolta över att kunna presentera en rabatt på 20% för Vital’s hälsotester till dig som kund av Cellexir One. Du tar enkelt del av det efter köp. Genom goda vanor och aktivt påverka vårt välmående kan vi leva ett hälsosammare liv.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Design & Utvecklad av Buildahome Webbyrå