Blogg

Varför är vissa saker nyttiga i mat men inte i kosttillskott?

image

Hej, till vår glädje har vi fått enormt gensvar kring lanseringen av Cellexir. Som du säkert känner till går debatten om kosttillskotts vara eller icke vara het. Personligen tycker jag att debatten ofta är lite väl svart eller vit. Argumentationer som ”inget finns bevisat” eller det går lika bra med ”vanlig mat” är något man ofta hör. I min värld blir det lite begränsande att avfärda tillskott bara för att de just är tillskott. Låt mig ge ett par exempel: De flesta är överens om – och det finns otaliga studier som visar – att råvaror som gurkmeja, curry (turmeric curcumin) och ingefära har en mängd bra egenskaper för vår hälsa. De tillskrivs egenskaper som att de är inflammationsdämpande och motverkar sjukdomar osv. Gott så. Jag äter själv gärna mat med mycket curry (gurkmeja) och ingefära. Men jag tar också curcumin som tillskott sedan flera år vilket jag tror och upplever tydligt förbättrat min hälsa. Det jag inte förstår är hur dessa naturliga råvaror kan vara bra i ”vanlig mat” men inte i ett kosttillskott? Det är en logik och synsätt som jag inte får ihop. Via kosten är det ofta svårt, för att inte säga omöjligt, att få i sig en optimal mängd av vissa näringsämnen och vitaminer. D-vitamin är ett annat exempel som experter (lätt att googla sig till) allt oftare rekommenderar extra intag av. Speciellt på våra solfattiga breddgrader i Sverige. Sedan jag började ta ordentligt med D-vitamintillskott runt 2011 tror jag knappt jag haft en enda infektion eller sjukdag.

Cellexir kombinerar några av de mest potenta (forsknings- och evidensbaserade) och naturliga näringsämnena för bättre cellvård, ökade synergier, bättre prestation och välmående.

Jag är idag som 50-plussare i bättre form än jag varit någon gång tidigare i livet. Min muskelmassa är mer definierad och min fettnivå ligger kring 6-7%. Och detta trots att jag lever långt ifrån något asketliv. Ni som känner mig vet att jag mycket gärna tar både ett och två glas vin till en god middag. Jag presterar nu på elitnivå i cykling igen och har kommit tillbaka rekordsnabbt efter några mycket allvarliga skador. Här om dagen lyckades jag efter fyra dagars hårt tävlande vinna ett stort cykellopp i mycket hård konkurrens. Är det tack vare Cellexir? Nej, självklart är svaret inte så enkelt. En i grunden hälsosam livsstil med bra kost, träning och låg stressnivå är det allra viktigaste. Men jag är fullt övertygad om att de kosttillskott jag tar ger mer än bara så kallade ”marginal gains”. Det vittnar inte minst min senaste pallplats om.

I mitt nästa blogginlägg kommer jag skriva mer om basen för att öka chansen till ett långt, friskt och hälsosamt liv. Det verkar finnas tre saker som går igen hos de flesta som lever längre och friskare. Vilka saker tror du det är?

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Design & Utvecklad av Buildahome Webbyrå