Blogg

Pernillas stora mål blir inställt

image

Det var efter att Pernilla blev uttagen att delta i ett inofficiellt VM i Backyard i USA, som tyvärr gick åt skogen pga skada, som hon kände att hon behöver en ny utmaning. I 6 månaders tid har hon haft siktet på TEC200. Hon har sprungit TEC100 miles 2 ggr tidigare och TEC 50 miles och kände att nu är det dags att ta sig an den svåraste distansen. Dessvärre blev detta lopp precis som många andra lopp i vår och sommar inställt pga av covid 19 men Pernilla har andra planer.

Vi kommer under 4 inlägg framöver följa Pernillas träning. Vi ska också klargöra vad TEC200 innebär och vad ett Backyard-lopp är för något. Läs mer nedan.

Namn: Pernilla Otto
Ålder: 50 år
Bor: Björkhagen, Stockholm
Intressen: löpning, leka med barnbarnen, resor, vandring i berg, bio
Jobbar med: Är certifierad massageterapeut, grupptränare, löpcoach och personlig tränare. Driver ett eget företag där jag erbjuder ovanstående tjänster: Optimal massage och motion Stockholm AB
Favoritmat: Vegetarisk tacos, vegetarisk sushi
Favoritsnacks: smågodis, kanelbullar

Vad är TEC200?

TEC200, Täby extreme challenge 200 miles. Det är ett 32 mil långt lopp. Loppet skulle startat den 17 april kl 10:00 och målgången innan den 19 april kl 16:00. I det flesta 200 miles lopp har man ca 72 timmar på sig men på detta har man endast 54 timmar på sig. Vilket gör att de flesta inte går i mål.

Detta skulle bli Pernillas mest utmanande lopp hittills där bara en kvinna har lyckats gått i mål tidigare i tävlingen och hon ville bli den andra.

Vad är ett Backyard-lopp?

På ett backyardlopp ska deltagarna springa en sträcka på 6706 meter (4,166.. miles) inom en timme. När sträckan är sprungen så får man vila, fylla på med energi osv. Om exakt en timme efter starten går en ny start och samma sträcka ska springas igen. Detta upprepas timme ut och timme in tills det bara återstår en person kvar. Den personen måste då klara sträckan på utsatt tid för att vinna.

Längre och längre rundor

Pernilla tränar långdistanslöpning. För ungefär 14 år sen började hon springa för att komma i bättre form och för att gå ned i vikt. 2008 sprang hon sitt första marathon och efter det blev hon nyfiken på hur långt hon kunde springa och började med ultralöpning och sen har det bara blivit längre och längre lopp.

Som tävlingsmänniska är dessa lopp man tar sig ann otroligt viktiga och ofta förbereder man sig flera månader innan, ibland t.o.m. ett år innan. Att det blir inställt är vare sig man vill eller inte lite deppigt och det måste man få tycka. Det viktiga är dock hur man tacklar detta sen och vad man gör istället.

Hur känns det att TEC200 är inställt?

Jag blev väldigt besviken när TEC blev inställd även om jag hade försökt förbereda mig på det. Luften gick ur mig och jag tappade nästan fotfästet lite, det känns som om jag är i mitt livs form och jag var verkligen redo för TEC 200. Det var nästan så att jag frågade mig själv hur jag nu ska kunna motivera mig till att fortsätta träna inför sommarens lopp när man inte vet om de blir av. Dagen efter beskedet gav jag mig ut på ett långpass och fick där tillbaka min löplust. Insikten kom att det är för detta man springer, havet, skogen, fåglarna som kvittrar och friheten att få röra oss fritt i naturen. För vi vet ju inte hur länge till vi får det…. Men jag springer även för att få tävla och behöver mål för att orka med de tunga passen, de gånger man helst velat stanna i soffan..

Hur går dina tankar nu, ska du göra något annat istället?

Jag har tillsammans med en kompis bestämt att jag ska springa runt Mälaren istället den 17-19 april, ca 34 mil och han ska åka och möta upp mig på olika platser med mat och möjlighet för mig att få sova i bilen. Detta gör att vi gör det så säkert som möjligt ur Corona synpunkt. Men detta är plan A och den kan ju ändras pga Corona eller något annat. Men vi jobbar för den planen. Plan B är inte riktigt klar ännu.

Cellexir Endurance

Pernilla är en av dom som har upplevt riktigt positiva effekter med Cellexir Endurance. På hennes senaste lopp Ursvik Ultra 75 km den 20 mars så gjorde det susen. Så här säger hon:

”Det var magiskt, jag var så energilös och funderade på om det var så kul att springa loppet jag sprang, tog en dos Cellexir när jag kom in för varvning. Efter ca 20 min var jag pigg, glad och alla tankar på att bryta var borta!”

 

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Design & Utvecklad av Buildahome Webbyrå