Blogg

Ny ambassadör – Carina Raak Olsson

image

Namn: Carina Raak Olsson
Ålder: 60
Bor: Stockholm (Östermalm)
Intressen: Sommarhuset på Öland (med allt vad det innebär i form av sysslor inomhus och utomhus). Vår hund, en Bichon Havanis-hanne vid namn Åke, mat och hälsa, växter i skog och mark framförallt läkeörter och -träd och deras användningsområden, 80-talsdeckare.
Jobbar med: Nämndsekreterare i Mediernas Etiknämnd
Favoritmat: Asiatisk mat, framförallt från Sydkorea och Vietnam
Favoritsnacks: Popcorn

Det gröna apoteket

Genom ett intressant föredrag om ”det gröna apoteket” i mitten av 90-talet kom Carina att bli intresserad av svenska läkeörter och komplementärmedicin. Så pass intresserad att hon något år senare utbildade sig till läkeörtsterapeut hos Marie-Louise Eklöf som är en väletablerad örtterapeut med utbildning i fytomedicin. ”Även om jag i dagsläget inte praktiserar som läkeörtsterapeut använder jag mig fortfarande av läkeörter för eget och min familjs bruk vid åkommor av olika slag”.

Carina är sedan några år tillbaka också utbildad spa- och massageterapeut från Axelsons Institute. ”Den utbildningen gav mig ytterligare pusselbitar när det gäller kroppens olika funktionaliteter och unika förmåga till självläkning om man bara ger den chansen. För närvarande ser jag massagen mest som ett fritidsintresse men tänker mig att bli mer aktiv inom båda dessa områden den dag jag går i pension, som en sorts pensionsförsäkring för att hålla igång kropp och själ.”

För bra för att vara sant

Jag har i många år ätit olika sorters kosttillskott så när jag fick höra talas om Cellexir blev jag nyfiken på att se vad det innehöll. Det lät ju nästan för bra för att vara sant att en enda kapsel kunde innehålla merparten av de näringsämnen som jag redan åt och kände till. Efter att ha googlat samtliga ingredienser insåg jag att så faktiskt var fallet. Dessutom innehöll Cellexir ytterligare några näringsämnen som jag inte kände till sedan tidigare och som verkade mycket intressanta. Jag har nu ätit Cellexir One i cirka två år och upplever att min energi och livslust har ökat väsentligen. Min kropp återhämtar sig snabbare efter ansträngning och jag känner mig oftare lycklig.”

 

Carinas 3 bästa hälsotips

Carinas träning består i dagsläget av långa, raska promenader, yoga och golf. Familjen äger ett sommarhus på Öland dit de åker så ofta de kan för att ”andas frisk luft” och fylla på med positiv energi! Här kommer hennes tre bästa hälsotips

  • Vardagsmotionera – ta trapporna istället för hissen, gå till jobbet eller kliv av bussen/tunnelbanan tidigare.
  • Undvik konstiga tillsatser i den mat du äter – ju naturligare desto bättre
  • Tillåt dig att ”bara vara” emellanåt genom att släppa alla måsten en stund.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Design & Utvecklad av Buildahome Webbyrå