Blogg

Malin Ewerlöf som ambassadör för Cellexir

image

Vi är så glada att ha Malin Ewerlöf med oss som ambassadör! Malin har under sin idrottskarriär erövrat hela 24 SM-guld. Nu mera så jobbar hon som Personlig tränare i löpning för privatpersoner och företag och tränar själv för att hon älskar att träna, träningen är given för att hon ska må bra. Tävlingsmänniskan försvinner nog dock aldrig så hon brukar dra på sig nummerlappen och köra ca 2 lopp per år!

Namn Malin Ewerlöf
Ålder: 47
Bor: Lidingö
Intressen: Alla möjliga sporter: tennis, golf, längdskidåkning, simning, cykling, löpning samt matlagning och vin
Jobbar med: Personlig träning i löpning för privatpersoner och företag, föreläsningar, tränings- och tävlingsresor för motionärer, har också podden Ewerlöf & Månström tillsammans med Petra Månström
Favoritmat: Grillat kött med råstekt potatis och en trevlig sallad
Favoritsnacks: Chips och oliver
Favoritpass: Hårda intervallpass i löpning där man får mjölksyra
Meriter: 24 st SM guld, JVM guld i terränglöpning 1989, EM-silver på 800 m 1998

Berätta lite om din bakgrund, hur kom det sig att du började och fastnade för löpning? Vad är det bästa med sporten?

Jag brukar säga att jag föddes till löpare. Min pappa tävlade på 800 m och 1500 m som ung. Samma distanser som jag senare tävlade på. Han inspirerade mig tidigt gällande löpningen och var min tränare under hela min karriär. Jag började tävla i löpning när jag var 7 år och har alltid älskat att springa jobbiga distanser. Jag satte tidigt egna höga mål och sedan har träningen och tävlandet blivit en livsstil och ett måste för att jag ska må bra.

Om du skulle sammanfatta din karriär som elitidrottare, vad skulle du säga då?

Jag är otroligt tacksam och glad över att jag under så många år fick chansen att träna på toppnivå och testa hur bra jag kunde bli inom medeldistanslöpning.

Vad har varit det roligaste respektive tuffaste som elitidrottare?

Det bästa var att få chansen att satsa fullt på sitt stora intresse i livet och se hur bra man kunde bli. Samt att få resa runt hela jorden för att träna på fina platser och tävla i olika länder. Det tuffaste var att ständigt ligga på gränsen i sin träning till hur mycket kroppen tål. Elitidrott innehåller en hel del skador och det var mentalt tufft att få en ordentlig skada som höll dig borta från tävlingar under en längre tid.

Var det givet att du skulle fortsätta jobba med träning på det sättet som du gör idag när du tog beslutet att inte tävla och träna på elitnivå?

Det var inget som jag planerade när jag slutade på elitnivå. Jag hade egentligen tänkt att bli polis men halkade in på detta via en löparkompis som jobbade som PT i löpning Jag insåg snabbt att jag ville starta och driva mitt egna företag inom det området som jag har så mycket kunskap kring från min karriär och där mitt stora intresse fortfarande är.

Hur ser en typisk träningsvecka ut i dagsläget?

Jag springer oftast 4-5 dagar/vecka. Mest intervaller av olika slag men försöker få till ett längre distanspass på uppåt 20 km 1 ggr/vecka. Jag styrketränar 1-2 ggr/vecka och spelar tennis eller padel 1 ggr/vecka. På vintern byter jag ut en del löpning mot längdskidåkning om det finns snö, simning. Jag har alltid en hel vilodag/vecka.

Hur ser dina mål framåt ut vad gäller träning / hälsa? Tränar du för något specifikt?

Jag tränar egentligen mest för att jag älskar att träna och för att jag mår så bra av det. Men jag gillar också att ibland få känna pulsen från ett löplopp med nummerlapp så jag springer oftast en halvmara på våren och Lidingöloppet på hösten.

Du har hunnit prova Cellexir Endurance flera gånger, vad tycker du hittills om produkten?

Den har funkat otroligt bra för mig. Jag har känt en mycket bättre och långvarigare energi från den under mina långpass än jag normalt sett fått från sportdrycker och andra energitillskott som jag tidigare provat. Jag gillar också att man inte försökt göra smaken godare genom att tillsätta konstgjorda smaker. Det gör den mer lättdrucken och känns proffsigare.

Vad fick dig att vilja bli ambassadör för Cellexir?

Jag vill alltid kunna stå fullt ut för produkter som jag samarbetar med. Genom vår podd om löpning Ewerlöf & Månström kom jag i kontakt med Cellexir och era produkter och företaget känns äkta, proffsigt och helt rätt för mig.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Design & Utvecklad av Buildahome Webbyrå