Blogg

Jonas Bohr får skjuta upp satsningen mot Vättern

image

Träning och tävlingssäsongen har förändrats för många i år, både elitsatsande och motionärer får sina lopp och tävlingar inställda. Då blir det viktigt att se till vad man gör istället, för visst finns det massor vi kan göra som fortfarande håller tävlingsdjävulen vaken! Cellexir:s ena grundare och cyklist Jonas Bohr hade även i år tänkt försöka slå rekordet på Vätternrundan men får ändra sina planer och skjuta upp satsningen.

Förra året var ni nära på att slå rekordet på Vättenrundan och hade tänkt göra ett nytt försök i år igen. Var det samma team som förra året som tänkt försöka?

Ja det fattades bara 4 minuter förra året och i år var det i stora drag samma grupp som tänkt göra ett nytt försök. Ett 40 tal av landets främsta cyklister som samlats i Team Serneke för att försöka sätta en svårslagen tid på den nya bansträckningen som nu är lite längre än tidigare, 31,5 mil. Målet var att klara det under 7 timmar vilket kräver 45 kmh i snittfart. Läs mer om rekordförsöket.

 

Hur känns det nu när det har blivit inställt?

Lite tråkigt förstås, vi hade verkligen sett fram mot det här äventyret tillsammans men sett till läget i världen så kan man väl konstatera att det finns större problem än ett uteblivet rekordförsök runt Vättern..

 

Kommer din träning att förändras?

Ja det blir nog lite mindre volymträning generellt men jag tränar oftast på ganska bra året runt och kommer säkert fortsätta med det. Jag mår ju väldigt bra av att cykla mycket och kommer fortsätta med det även utan specifika tävlingsmål i år.

 

Ska du köra någon annan utmaning istället?

Det är ju alltid kul att ha något eget mål att träna mot och en personlig utmaning jag tänkt lite på är att försöka cykla en Ironmansträcka dvs 18 mil solo så fort jag klarar själv. Jag har alltid gillat långa fartpass själv och det vore kul att se vilken tid jag skulle kunna klara på en sån utmaning. Ett mål vore att klara det under 4.5 timmar vilket kräver 40 kmh i snittfart.

Vad är ditt råd till andra som också får sina tävlingar och lopp inställda?

Att hitta träningsglädjen i “det lilla”. Jag var själv sjuk förra veckan med influensasymptom i en dryg vecka. Igår var jag återställd igen och cyklade en 5 milsrunda. Oj vilken härlig känsla att bara kunna vara ute på vägen igen. Träningsglädje är vad det handlar om i såna här tider mer än tävlingar. Alla vi som gillar att köra lopp och tävlingar i olika sporter får förhoppningsvis gott om möjligheter på andra sidan sommaren och då gäller att att bygga form nu. Sätt upp något bra och roligt mål med träningen och tävla mot dig själv eller någon av dina polare. Kör hårt!

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Design & Utvecklad av Buildahome Webbyrå