Blogg

Intervju med Tobias Ludvigsson

image

Cellexir är mycket glada att kunna presentera Tobias Ludvigsson som ambassadör. Tobias 29 år är Sveriges klart ledande cyklist och vårt enda ”riktiga” cykelproffs i det franska World Tour laget Groupama – FDJ

Hur är läget Tobias? Jag har förstått att det är full fart igen nu och tävlingskalendern börjar fyllas igen efter långa uppehållet, tävlingssugen nu?

– Hej,

Det är bara bra tycker jag, det är kul att tävlingarna börjat dra igång igen. 

Började tävla internationellt den 1 augusti så har hunnit med 4 tävlingar nu. Och känner jag har en skaplig nivå faktiskt! 

Om man ska ta något bra från covid-19 så är det att jag fått vara hemma 4,5 månad, vilket jag inprincip aldrig varit tidigare. Tränat på bra och fått umgås med min sambo och familj.

Tour de France ser ju ut att bli nu om några veckor kommer du stå på startlinjen tror du?

– Helt ärligt så vet jag fortfarande inte om jag får köra än. Tanken var ju det men åkte på en förkylning efter tävlingen Mont Ventoux.

Hur många år har du varit World Tour proffs nu?

– Tiden går så otroligt fort att jag kan knappt fatta det själv att jag varit proffs 9 år och 2 år till kommer det bli med mitt nuvarande lag Groupama Fdj, det känns grymt bra!

Ni proffscyklister tränar och tävlar väldigt mycket på ett år ca hur många mil brukar det bli på ett år träning / tävling?

– Säsongerna är långa och hårda, vi tävlar ju inprincip från mitten av januari in i oktober.  Så november brukar jag åka på semester och försöka njuta lite utan cykel. Sen börja vi bygga upp styrkan igen december. 

Men generellt så ligger jag runt 900h träning och tävling, och drygt 5000 mil per år så det blir ju en del..

Vad tycker du är det bästa med ditt yrke? Något du gillar lite mindre?

– Det absolut bästa är ju att få resa runt och träffa mycket nya människor, sen så gillar jag att pressa mig själv till nya nivåer med träning och tävling. 

Sen kan jag väl kanske tycka att våran säsong är lite väl lång om man jämför med andra sporter. 

Tex 1 år hade jag mest tävlingar av alla proffs (96st) tävlingsdagar. Det är helt galet om man tänker efter.

Cykel skiljer ju sig mot många sporter och det handlar långt ifrån alltid om att prestera egna resultat. Hur ser din åkprofil ut och vad är din roll i laget?

– Min roll i laget är oftast att hjälpa fram lagets stjärnor och se till att dom kommer så fräscha som möjligt till finalen där det ska avgöras. 

Sen får jag mina chanser titt som tätt till att vara med i utbrytningar vilket jag gillar också med detta laget.

Du är ju en av de allra främsta i tempocykling ensam mot klockan. Vad tycker du är roligast tempo solo eller linjelopp i klunga?

– Tempolopp är kul helt klart men jag har lite problem på det också med ett ben som ”ofta” domnar bort, men en bra dag så älskar jag tempolopp. Just dom hastigheterna man kommer upp i helt själv är magiskt ! 

Du har ju använt Cellexir Endurance både på träning och tävling. Till vilka pass tycker du Endurance passar och vilka effekter upplever du?

– Jag lyssnar endel på Jonas Coltings podcast så det var på det spåret jag kom in där med Cellexir. Så jag tänkte att jag testar en laddning så får vi se hur jag upplever den. 

Första gången jag testade den var en dag när jag skulle köra 8st 8 minuters intervaller på min tempo cykel, och det jag upplevde var att jag kände mig mycket piggare genom alla 8 intervaller och ett mer skärpt huvudet. 

Men absolut så tycker jag Att den fungerar minst lika bra under längre pass som korta. På träning hemma så kör jag nästan aldrig sportdryck så Cellexir Endurance känns magiskt bra för mig. Och håller mig pigg under mina distans pass !

Sen så kompletterar jag även med Cellexir One för börja morgonen på ett bra sätt. 

För när vi blir äldre så minskar ju antalet mitokondrier och där med blir energin mindre. Med denna tablett så känner jag mig piggare och jag återhämtar mig framför allt bättre. Sen så tycker jag att jag får bättre sömn. 

Ett bra kosttillskott helt enkelt !

 

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Design & Utvecklad av Buildahome Webbyrå