– Saffranstoppar med choklad
– Golden milk
– Saffransgröt
Ingredienser
Vinägrett
1 dl citron och apelsinsaft
3 dl olivolja
2 msk färsk ingefära
1,5 tsk dijonsenap
1 liten vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Sallad
ca 250 g grönkål
ca 200 g rödkål
0,5 fänkål
1 pkt fetaost
1 rött äpple
0,5 – 1 granatäpple
ca 2,5 dl pekannötter
Vinägrett
1. Pressa citron och apelsin i en juicepress. Det är ungefär 0,5 citron och 0,5 apelsin.
2. Ta bort skalet från ingefäran och riv på fina rivjärnet. Vispa ihop juicen med ingefäran, pressad vitlök, salt och svartpeppar.
3. Häll ner oljan försiktigt medans du vispar så vätskan och oljan går samman och inte skär sig.
4. Ta så mycket dressing du vill ha till salladen och förvara resten i en glasflaska eller burk. Bäst är om den kan stå svalt men inte i kylen, jag märkte att min delade sig och stelnade i kylen så fick ställa den på bänken igen.
Sallad
1. Skär grönkålen i mindre bitar. Skiva rödkålen i matberedaren eller med en mandolin. Skär även fänkålen med en mandolin eller med en osthyvel för att få tunna fina skivor.
2. Blanda ihop i en bunke.
3. Torrosta pekannötterna i stekpannan.
4. Ta ut granatäppelkärnorna, lättast tycker jag är att skära en midja runt hela frukten, bara så du skär igenom skalet inte rakt igenom. Sedan bryter du upp den och delar den i två med händerna. Lägg ner den i en bunke med vatten och pilla ut kärnorna genom att vända köttet ut och in, det vita flyter upp till ytan och kärnorna ner till botten.
5. Blanda ner så mkt vinägrett du vill ha och rör om. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med fetaost, pekannötter, granatäpple och äpple som du skurit i skivor.
6. Servera!
KÖP CELLEXIR