Blogg

Cellexir Endurance: En djupdykning i innehållet

image

När passionen för träning möter vetenskapens framsteg, föds produkter som Cellexir Endurance – en kraftkälla skapad för att maximera din uthållighet och styrka. Med en skräddarsydd blandning av högkvalitativa ingredienser, var och en noggrant utvald för sin unika förmåga att stödja och förbättra fysisk prestation, är Cellexir Endurance en avancerad blandning för att stötta dig att prestera och få ut det mesta av din träning och tävling.

 

Då Cellexir Endurance är en unik kombination av olika ingredienser, noga utvalda, försöker vi nedan genom kort presentation om innehållet tillsammans med några studier som gjorts på det för att ge en inblick i varför vi valde inkludera det i den produkt vi idag är väldigt stolta över och som passar perfekt till både motionspass till tävling.

 

BCAA 4:1:1 (leucin, iso-leucin, valin)

BCAA är egentligen en sammansättning av fyra ord på engelska, “brached-chain amino acids”, förgrenade aminosyror, vilket är byggstenarna för vår kropps protein och grundläggande för muskelåterhämtning och proteinsyntes. De aminosyrorna vi hittar i BCAA är essentiella vilket betyder något vi måste få i oss genom kost då vår kropp inte bildar dessa naturligt. Vanligtvis får du i dig dessa aminosyror genom kosten, men viss forskning har gjorts kring BCAA i samband med träning vilket gjort detta till ett väldigt populärt tillskott i samband med idrott. Hur mycket effekt det ger kräver ytterligare studier, men några intressanta finns nedan.

 

Studier på BCAA

 

 

L-Citrullin 

L-Citrullin är en icke-essentiell aminosyra som omvandlas till L-arginin och kväveoxid i njurarna. Detta bidrar till förbättrad blodcirkulation, ökat upptag av näringsämnen och bättre syresättning av musklerna under fysisk aktivitet. L-Citrullin spelar därför en viktig roll i kroppens förmåga att avlägsna ammoniak, en biprodukt av muskelansträngning, som kan minska prestationen. Genom att öka kväveoxidproduktionen, förbättrar det blodflödet och syresättningen till musklerna, vilket leder till ökad uthållighet och snabbare återhämtning.

 

Studier på L-Citrullin

 

 

Acetyl-L-Carnitin 

Acetyl-L-carnitin, en modifierad form av L-carnitin, underlättar transporten av fettsyror till mitokondrierna för energiproduktion. Detta är avgörande under långvarig fysisk ansträngning där kroppen börjar använda fett som energikälla. Dessutom stöder det kognitiva funktioner som mental skärpa och fokus under träningspassen.

 

Studier på Acetyl-L-Carnitin

 

 

L-Arginin 

L-Arginin är en semi-essentiell aminosyra som är en direkt föregångare till kväveoxid (NO), en viktig molekyl som bidrar till att reglera blodflödet, syretransport och leverans av näringsämnen till musklerna. Som en föregångare till kväveoxid spelar L-Arginin en kritisk roll i att optimera blodflöde och syresättning till arbetande muskler. Denna process är viktig för att förlänga uthållighetskapaciteten och minska trötthet under träning.

 

Studier på L-Arginin

 

 

Taurin 

Taurin är en svavelinnehållande aminosyra som finns naturligt i kroppen. Den spelar många viktiga roller, bland annat i regleringen av kalciumnivåer i cellerna, antioxidationen, hjärtfunktion och utvecklingen av nervsystemet. Taurin är både känt och ökänt, där många förknippar det med något negativt i energidrycker. Dock kan ryktet om just taurin vara oförtjänt då forskning har visat på effekter där aminosyran främjar hjärthälsa, vätskebalans och nervfunktion. Detta gör taurin till en mångsidig ingrediens som bidrar till ökad uthållighet och prestation, samtidigt som det hjälper till att minimera riskerna för kramp och andra träningsrelaterade besvär.

 

 

Under sommaren 2023 fick Taurin även ytterligare uppmärksamhet i media på grund av positiva resultat för att öka livslängden hos möss. Läs vår tidigare blogg om upptäkterna här https://cellexir.se/taurin-hemliga-ingrediensen-till-ett-langre-friskare-liv/

 

Grönt Teextrakt – (med epigallokatekin-3-gallat)

Det är precis som det låter, extrakt av grönt te. Du kanske inte förknippar att ta en kopp grönt te med din förberedelse innan träning, men i den hittar vi flera ämnen som stödjer kroppen vid fysisk ansträngning. Extrakt är inte bara en källa till naturligt koffein (eller teein som det heter när det kommer från tee) som är väl studerat och erkänt av forskning liksom i idrottsvärlden för att öka energin. Historiskt till och med dopingklassat enligt WADA vid högre nivåer (omkring 5-8 koppar kaffe på kort tid) där ämnet än idag diskuteras (Läs mer här).

Grönt te är också rikt på antioxidanter. Epigallokatekin-3-gallat (EGCG) vilket är en flavanoid, en antioxidant som vi finner i grönt te har likt de flesta antioxidanter funktioner som kan minska inflammation och skydda cellerna från oxidativ stress, vilket gör att vi kan orka mer.

 

 

Koffein (finns i Grönt teextrakt och Guaranaextrakt)

I Cellexir endurance finns det naturligt koffein som kommer från extrakt av Te och Guarana. Koffein är väl bevisad för sin effekt inom träning, en centralstimulerande substans som har visat sig öka vakenhet, förbättra koncentrationen och minska den upplevda ansträngningen under fysisk aktivitet, vilket gör det möjligt att prestera bättre och längre under uthållighetsträning. Koffein har enligt studier en optimal effekt mellan 3-6mg per kilo kroppsvikt i samband med träning, men även visat positiv effekt i lägre halter än det. Högre halter, mot över 9mg per kilo kroppsvikt har indikerat negativ effekt.

 

 

Rödbetsextrakt

Denna grönsak är både naturens färgämne och en riktigt hjälpande hand i uthållighetsträning vilket är anledningen till varför vi hittar den i Cellexir Endurance. Anledningen är Nitrat (NO) vilket rödbetan är rik på, som kroppen omvandlar till kväveoxid, har studier pekat på att förbättra syreupptagningsförmågan och därmed uthålligheten. Detta gör det lättare för atleter att prestera längre och hårdare.

 

 

PEAK ATP (adenosintrifosfat) – 400 mg

Cellexir Endurance är unika med att innehålla PEAK ATP. ATP, eller adenosintrifosfat, är verkligen den drivande kraften bakom nästan varje funktion som sker inom en levande organism. Som en direkt energikälla för muskelkontraktioner, stöder PEAK ATP direkt ökningen av muskelstyrka och uthållighet under träningspassen, samt bidrar till bättre muskelåterhämtning efteråt. 

 

 

Du kan även läsa vår blogg om ATP här.

 

Guaranaextrakt

Guarana, eller Paullinia cupana, är en klängväxt som har sitt ursprung i Amazonas och förekommer ofta i Brasilien. Guarana har visats tillhandahålla en långsammare frisättning av koffein än kaffe eller andra källor, vilket optimalt och teoretiskt innebär att koffeinet under träningspasset får en längre frisättning med mindre topp och därmed dal.

 

 

Ginsengextrakt

Ginseng är en växt vars kraftiga, grenade rot är den som används. Ginseng är egentligen ett helt släkte med åtta arter som man hittar i Himalaya, Indokina, östra Asien och Nordamerika. Panax, vilket är det vetenskapliga latinska namnet, kommer från panacea ur grekiskan, vilket kan översättas till “mirakelkur” eller ”helar allt”.

Ginseng har länge använts för sina adaptogena egenskaper, vilket innebär att det hjälper kroppen att anpassa sig till stress. I samband med träning kan detta översättas till bättre uthållighet, återhämtning och fokus.

 

 

Vindruvkärnextrakt 

Kanske är inte kärnor från vindruvor något du vanligtvis stoppar i munnen innan ett träningspass, men då studier visar på god effekt gör vi det lite lättare för dig att ta del av effekterna utan att knapra dessa beska bitar. Rik på antioxidanter, stöder detta extrakt musklernas återhämtningsförmåga och skyddar mot oxidativ stress, vilket är särskilt viktigt under långa och ansträngande träningspass.

 

 

Elektrolyter: Natrium, Magnesium, Kalium

Elektrolyter finns i vår kropp naturligt och är mineraler Namnet kommer från att de innehåller en elektrisk laddning. I vår kropp är de grundläggande för att vår kropp ska fungera och prestera, men något vår kropp också förbränner och avverkar naturligt och i högre utsträckning när vi tränar eller utsätter oss för stress. När vi svettas försvinner dessa salter ur kroppen. Dessa elektrolyter är avgörande för att upprätthålla hydrering, nervimpulstransmission och muskelkontraktioner, vilket gör dem oumbärliga för atleter som strävar efter maximal uthållighet. Vi har valt ut tre elektrolyter, Natrium, Magnesium och Kalium. 

 

 

Bärpulver (mix av körsbär, jordgubb, hallon och fläder)

I frukt och bär hittar vi polyfenoler, de vi har valt ut är både rika på dessa men också använts i forskning vid träning och uthållighet. Körsbär som har uppmätts innehålla högsta nivåerna av flavonoiden Antocyanin gör att den utforskats för att förbättra återhämtning och uthållighet under längre träning. Polyfenoler kan även stödja vår kropps produktion av kväveoxid.

 

 

Avslutande ord

Med Cellexir Endurance får du en blandning av noggrant utvalda ingredienser som tillsammans bildar den ultimata formeln för att optimera din träning och maximera dina resultat.

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Design & Utvecklad av Buildahome Webbyrå