Blogg

Kvalitetarbetet hos Cellexir

image

Kvalitetsarbetet hos Cellexir

 

Vi tänkte beskriva hur vårt ganska omfattande kvalitetsarbete inom Cellexir ser ut då beskrivning saknas på hemsidan. Vi kommer att uppdatera vår webshop med en sida där vi även bifogar analyserna från varje batch med analysrapporter från Eurofin som är det ackrediterade laboratorium vi använder oss av i dagsläget.

 

Bakgrunden är att jag (Raine, som är andra halvan av Cellexirs grundare tillsammans med Jonas Bohrt) själv jobbat som konsult i läkemedelsbranchen i projekt över hela världen under dom 30 senaste åren och har en bra inblick i hur man arbetar där. Den erfarenheten tog jag med mig när vi startade Cellexir för drygt 7 år sedan.

 

När vi startade var det viktigt för oss att säkerställa att anläggningen och tillverkningsprocessen mötte våra högt ställda krav. Vi genomförde platsbesök hos den partner vi valt ut i Shanghai för att kontrollera att våra krav var omhändertagna. Vi följde  tillverkningsprocessen där vår slutprodukt blandades och kapslarna tillverkades både i fabriken samt hos de underleverantörer som är involverade i vår produktionskedja.

 

Vi har utfört regelbundna kontroller genom platsbesök i samband med tillverkningen av varje batch. Vi skickar prover till ett laboratorium i Europa för att säkerställa att batchen som är tillverkad innehåller det vi förväntar oss uppfyller kvalitetskraven inom EU. Vi kontrollerar också att korrekt mängd av ingredienserna finns i produkten. Efter godkänt resultat släpper vi batchen för leverans.

 

Den tillverkar vi valde har varit mycket positiva till vårt sätt att arbeta och menar att vårt kvalitetstänk och våra krav var betydligt högre än hos många andra av deras kunder i Europa och att detta skulle i längden kunna hjälpa till att få upp kvalitén generellt hos leverantörer  då det genom åren inte varit helt ovanligt att det tas genvägar i tillverkningsindustrin i Kina.

 

Vår verksamhet växer och vi kommer att utöka vårt produktutbud. Detta ställer krav på större och snabbare leveranser.  För att säkerställa detta hr vi en ny tillverkare sedan ett år tillbaka som kommer att ge oss de förutsättningar vi behöver. Vi har satt upp en kvalitetsprocedur där Eurofin utför tester på plats och analyserar innehåll dels utifrån de kvalitetskrav som gäller inom EU och dels utifrån våra egna krav kopplat till de ingredienser som vi väljer för varje batch.

 

Vi är stolta över vårt kvalitetsarbete där syftet är att säkerställa att våra kunder får den högkvalitativa produkt de betalar för.

 

Prenumerera på våra nyhetsbrev