– Grönkålssallad med granatäpple och fänkål
– Kokostoppar med saffran
– Saffransgröt
Ingredienser
3 dl havremjölk
1,5 – 2 tsk golden pasta
1 krm kardemumma
2-3 krm kanel
0,5 tsk honung
en klick kokosolja
Golden pasta
0,5 dl torkad gurkmeja
1,5 msk torkad ingefära
1,5 dl vatten
två nypor svartpeppar
1. Vispa ihop ingredienserna till golden pastan i en kastrull och låt skjuda under omrörning på låg temperatur i ca 5-7 min. Häll upp pastan i en glasburk med lock och förvara i kylen.
2. Värm upp havremjölk i en kastrull och tillsätt goldenpasta, låt det bli varmt i lugn och ro och det får gärna skjuda någon minut innan du tillsätter honung och de andra kryddorna. Smaka av, kan hända att du vill ha mer golden pasta än jag skrivit i receptet.
3. Häll upp i en kopp eller ett glas.