Blogg

3 hälsotips från Stefan Wendt (Bättre med åren)

image

Stefan driver podden, Facebook sidan och hemsidan Bättre med åren där han inspirerar andra till livslång hälsa! Han är dessutom en av våra grymma samarbetspartners, jag passade på att fråga Stefan om hans tre bästa hälsoråd och här kommer dom!

Namn: Stefan Wendt
Familj: Fru och två vuxna barn
Bor: Skövde
Jobbar med: Systemutveckling vid Högskolan i Skövde
Intressen: Cykling i olika former (landsväg, mtb, långfärdscykling), familj, resor, och att inspirera till livslång träning och hälsa.
Favoritmat: Wallenbergare
Favoritsnacks: Ostbågar

Byt ut stillasittande mot rörelse
Anser man att tidsbrist är ett hinder för fysisk aktivitet så hitta sätt att byta ut stillasittande tid mot rörelse. Att transportträna är ett bra sätt. Exempelvis promenera, jogga eller cykla till arbetsplatsen. Något som jag själv gör är att cykla framför TV:n istället för att sitta i soffan. Rulla två timmar framför en spännande fotbollsmatch är ett smart sätt att förena nytta med nöje.

Skippa frukosten
Vill man begränsa sitt kaloriintag, så rekommenderar jag intermittent fasta. Den enklaste metoden tror jag då är 16:8, vilket jag själv tillämpar (åtminstone på vardagar) Det innebär att man varje dygn äter sina mål mat i ett åtta-timmars fönster. För mig handlar det om att jag helt enkelt skippar frukosten och under en dag äter lunch, ev.mellanmål och middag. Att frukosten är dagens viktigaste mål tror jag mest är en myt och det handlar mest om vanor. Studier har också visat att denna typ av fasta kan förlänga livet.

Ta en tupplur
Jag tar gärna en tupplur (eller sk powernap) när jag har möjlighet. Även om det bara handlar om kanske några minuter, så tycker jag det är en mycket väl investering för välmåendet. Jag känner mig mycket piggare och kan hålla mig aktiv resten av dagen på ett bättre sätt.

Tack Stefan för dina tips! Kom ihåg att lyssna på avsnittet där Jonas (En av Cellexirs grundare) gästade Stefans podd, klicka här!

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Design & Utvecklad av Buildahome Webbyrå