Ambassadors

Emmie Ekdahl

image

Vi är mycket glada att ha Emmie Ekdahl med oss som ny Cellexir ambassadör. Emmie är f.d tennisspelare som upptäckte Padel och har nu på kort tid gjort raketkarriär och representerar Sverige i denna explosionsliknande växande sport.

Emmie berätta lite kort om dig själv?

– Jag är 30 år, bor i Linköping men jobbar även Göteborg. Är utbildad fysioterapeut, kost- och näringsrådgivare och även padeltränare. Jag brinner för att hjälpa människor att må bättre. Har en bakgrund inom tennis men när jag hittade padeln blev jag fast. Nu har jag spelat padel i 4,5 år och spelat två EM och ett VM.

Det råder verkligen Padel feber och hallarna växer upp som svampar och knappt en ledig tid går att uppbringa. Vad beror det på tror du?

– Jag tror det beror på att det går snabbt att komma igång och få spel, samtidigt som det är en social sport. Det finns även många olika delar att utveckla som teknik, taktik, positionering, kommunikation osv vilket gör att du aldrig blir fullär

Kommer det att fortsätta utvecklas till en folksport tror du? Kanske en blivande OS gren?

– Definitivt. Om jag jämför när jag började spela för 4,5 år sedan och knappt någon visste vad padel var tills nu när nästan var och varannan spelar, vilken explosionsartad utveckling. Det hoppas jag på och hoppas att det händer snart så man får möjlighet att uppleva ett OS.

image

Jag har själv blivit biten av Padel flugan och måste medge att det är verkligen både vansinnigt roligt och socialt kul i o m att man spelar dubbel på 4. Vad är ditt tips till någon som är lite sugen att prova?

– Testa, du kommer inte ångra dig. Ett tips är att ta en padellektion för att lära sig grunderna på ett korrekt sätt. Det kommer spara mycket tid i långa loppet och undvika skador.

Vad tycker du är de stora skillnaderna jämfört med tennis eller squash t ex?

– Det är lättare att hålla igång ett spel än i t ex tennis och det är inte lika stora ytor att röra sig över vilket gör det lite mer skonsamt för kroppen. Sen också att det finns så många olika dimensioner att jobba med som jag nämnde tidigare.

Vad är ditt eget mål med ditt Padel spelande?

– Att bli bäst i Sverige, ligger just nu rankad 2:a men även att hela tiden se till att utvecklas på varje träning och match och bli en ännu smartare och mer strategisk spelare. Ett annat mål är att ta en medalj på ett VM. Vi tog hösten 2019 Sveriges första mästerskapsmedalj på EM vilket var fantastiskt kul.

Det är mycket padel för dig nu, du jobbar som tränare också?

– Precis, jag jobbar som padeltränare och utbildar även andra padeltränare. Det är jättekul att få möjlighet att följa människors utveckling.

Vad är din bästa egenskap som Padelspelare och är det något i spelet du känner att du behöver utveckla?

– Min bästa egenskap som padelspelare är att jag älskar att träna och jobba med de olika slagen tills de sitter perfekt. Det gör att jag i matchsituation vet exakt vilket slag jag kan slå från varje del av banan. Det som jag känner att jag skulle kunna utveckla ännu mer är att klara av ett ännu högre tempo på banan och tyngre slag vilket blir när man spelar mot duktiga killar.

Har du en fast dubbelpartner som du tävlar med eller byter man?

– Ofta har man en och samma partner under en säsong men under corona har det blivit lite rotation i de olika paren.

Du spelar och tränar väldigt mycket, hinner du med några andra intressen?

– Jag älskar att laga och äta god mat så det spenderas mycket tid i köket på fritiden.

Emmie du ju har hunnit prova och utvärdera Cellexirs produkter vad fick dig nyfiken att beställa och testa dem?

– Jag kom i kontakt med Cellexirs produkter via podcasten 4Health och blev genast intresserad av att testa dem. Jag är egenföretagare och idrottar på elitnivå vilket gör att vardagen är rätt hektiskt och allt man kan göra för att må och prestera bättre är intressant.

Vad har du fått för intryck och effekt av Cellexir Endurance på träning / tävling?

– Jag använder Cellexir Endurance när jag tävlar eller vet att jag har en tuff träningsdag med många timmar på banan. Det som jag upplever är en förbättrad mental skärpa och förmåga till att hålla fokus vilket är extremt viktigt under en padelmatch.

Du använder även Cellexir One för daglig cell och mitkondriesupport. Vad är dina tankar om det?

– Mitokondrien är cellen kraftverk och vi behöver se till att våra celler och mitokondrier mår så bra som möjligt. Vi vet att mitokondrier antalet minskar när vi blir äldre men också att vi kan göra saker för att fördröja detta med t ex kost, träning och tillskott. Jag vill göra allt som jag kan för att ha så mycket energi som möjligt men också för att kunna återhämta mig på ett bra sätt så jag orkar och kan ligga på en hög träningsdos utan att bli sjuk eller skadad.

Stort tack Emmie det skall verkligen bli spännande att följa din och Padelsportens utveckling i Sverige.

– Tack själv och det känns så kul att vara en del av ert team!

Newsletter

Sign up for our newsletter

Design & Utvecklad av Buildahome Webbyrå