Hem / Varför Cellexir Endurance

Cellexir Endurance är en unik produkt inriktad mot prestation inom lite längre distanser av konditionsidrott. Den innehåller totalt 15 ingredienser som har vetenskapliga och/eller empiriska evidens på förbättrad prestation både fysiskt och mentalt. Produkten passar dig som vill prestera bättre på tävling och på veckans tuffa eller långa pass.


Ingredienserna är indelade utifrån utifrån 4 huvudgrupper. Under Hjärta och aerob metabolism hittar du ex rosenrot och aminosyran taurin. Under Arbetsekonomi finner vi bland annat rödbetsextrakt och l-citrullin (aminosyra). För Mental styrka finns 7 olika ingredienser, bland annat guarana, gingseng och saffran. Du hittar även viktiga Elektrolyter som magnesium, natrium och kalium. Hela ingredienslistan finner du nedan.


Framtaget tillsammans med Phd Mikael Mattsson

Cellexir Endurance är utvecklat i samarbete med Phd Mikael Mattsson. Han jobbar som forskare och delar sin tid mellan Stockholm och Kalifornien med uppdrag på Karolinska Institutet, RISE (Research Institutes of Sweden), Stanford University, samt Silicon Valley Exercise Analytics. Mikael började sin forskarbana 2005 och har en doktorsgrad i medicinsk vetenskap med inriktning mot idrottsfysiologi. I dagsläget är hans huvudfokus i forskningen individanpassning och prestation.

Vi har många elitidrottare som använder Cellexir Endurance och produkten är naturligtvis garanterat fri från förbjudna substanser från Wada:s lista. Vår producent hanterar inga förbjudna substanser i sin produktion så därmed ingen risk för kross kontamination.

Markant förbättring av uthållighetsprestation

I en ny forskningsstudie från 2020 visas utökad kraftigt uthållighet med Ginseng.

Läs mer på vår fördjupningssida

Läs våra blogginlägg om Cellexir Endurance

I våra blogginlägg kan du bland annat läsa om Mikael och projektet att ta fram Cellexir Endurance. För dig som är nyfiken på ingredienserna så vill vi tipsa om att läsa vårt fördjupningsinlägg där Mikael Mattsson har gått djupare in på respektive ingrediens samt kopplat det till aktuell forskning. Vill du snabbt få en förståelse om Cellexir Endurance kan vara något för dig? Kika in våra snabba frågor. Läs också vad Jonas Bohr, en av Cellexir grundare, säger om den nya produkten och kolla in grymma cykellaget Cellexir Cycling Club. 


Vilka ämnen innehåller Cellexir Endurance?

HJÄRTA & AEROB METABOLISM
Rosenrot (3 % rosavins)
Taurin
Astragaloside IV (Huang Qi)

ARBETSEKONOMI
Rödbetsextrakt (10 % betain)
L-Citrullin
Acetyl-L-Carnitine ALC
Vindruvekärnextrakt (Vitafenol)

MENTAL STYRKA
Guaranaextrakt (varav 60 mg koffein)
Grönt te-extrakt (varav 140 mg koffein)
Ginsengblad extrakt
  (Ginsenosides >10 %)
Saffran (Crocetin
  Gardenia Jasminoides Ellis)
BCAA 4:1:1 (AQUAmino)

ELEKTROLYTER
Magnesiumglukonat
Natriumaskorbat
Kaliumcitrat

 

Vill du veta mer om Cellexir Endurance?

Cellexir har även medverkat i ett antal poddar, oftast har det varit Jonas Bohr, en av Cellexirs grundare som varit gäst. Lyssna och inspireras!

 

Podd: Runners World podden med gäst Jonas Bohr från Cellexir
Avsnitt 66: Jonas samtalar med Runners World gänget om träning upp i ålder hans stundande världsrekordförsök i cykel solo 20 mil samt om Cellexir.
Lyssna här

  

Podd: Hårdareträning
Avsnitt 58: Om hur träningen tar fart och blir en av de större delarna i livet, tävling på världsnivå med Jonas Bohr.
Lyssna här