Hem / George Ersson

Cellexir är väldigt glada att kunna presentera George Ersson som ambassadör för Cellexir Endurance.

Är George en av våra nya blivande stjärnor i längdåkning? Ja vi tror och hoppas det. George är i topp i juniorlandslaget och går nu sista året på skidgymnasium i Lycksele. Vi ser med spänning fram mot att följa hans utveckling i skidspåret.

Berätta lite kort om dig själv?

- En 19-åring kille född och uppvuxen i Sundsvall, som efter att ha testat på fler olika sporter som t.ex fotboll och landsvägscyklinghar valt att satsa fullt på längdskidor, samtidigt som jag bestämde mig för att flytta hemifrån och börja på längdskidgymnasiet i Lycksele.
- Har varit en extrem tävlingsmänniska så långt jag kan minnas!

Du går sista året på skidgymnasium i Lycksele. Vad är din plan efter utbildningen är klar?

- Efter gymnasiet kommer jag högst troligt satsa vidare, men på något av de universitet som stöttar kombinerade studier med elitsatsning.
Vilken distans och åkstil är din favorit inom längdåkning?
- Klassisk stil i antingen sprint eller 10-15km är favoriten!

Vad har du för målsättning med skidåkningen denna säsong samt närmaste åren?

- Min stora målsättning inför denna säsong är JVM i Italien där jag hoppas kunna prestera främst på sprinten. Långsiktigt tänker man ju alltid att få plocka medaljer i de stora mästerskapen och att kunna leva på skidåkningen är i sig ett mål!

Hur många träningstimmar ungefär har du på ett år?

- Detta träningsår har jag ca 540h planerat, men om jag får fortsätta i samma takt som jag har gjort och får hålla mig frisk så kommer jag nog upp i 600 iallafall. Jag lägger dock ingen vikt i antal timmar utan har alltid haft fokus på kvalitét i mina pass, att ha ett syfte med allt jag gör och även hur jag utnyttjar min vardag när jag inte tränar.

Har du några personliga styrkor inom skidåkning, eller motsatsen, vad vill du utveckla mest?

- Mitt mentala skulle jag säga är en styrka. Jag kan fokusera när jag behöver och när det verkligen gäller så kan jag pressa mig lite extra, vilket ha gjort att mina avslutningar brukar vara bra, det också tack vare min explosivitet. Min målmedvetenhet har också varit en styrka för att kunna motivera mig vid lite tuffare träningsdagar och vid tillfällen när man misslyckas. Det jag siktar på att utveckla ytterligare är min distanskapacitet, men det har gått bra hittills så jag kommer bara fortsätta i samma spår!

Vallar du dina egna skidor?

- På träning, ja! När det kommer till tävlingar så är alltid min far med o sköter den biten😄

Du har använt Cellexir Endurance många gånger redan. Vad känner du för effekter när du använder Endurance?

- När jag använder Cellexir Endurance så känner jag mig betydligt piggare och ”vaken” i huvudet. I mina hårda pass strävar jag alltid efter att kunna pressa mig till det yttersta och det tycker jag Endurance hjälper mig med.

Vilka träningspass gillar du att använda Endurance?

- Jag gillar att använda Endurance till mina intervall-pass, där effekten av Endurance kommer lägligt till de sista intervallerna. Tävling är också en självklarhet att använda Endurance!

Köp Cellexir Endurance