Hem / Ambassadörer old

På den här sidan kan du se några av våra ambassadörer som använder Cellexir One och/eller Cellexir Endurance och vad dom säger om produkterna :) Följa gärna dem på Instagram! 


Åsa Melin

Cellexir är väldigt glad att kunna presentera Åsa Melin som ambassadör. Åsa brinner för kvinnohälsa och driver den populära Klimakteriepoden som vuxit sig till ett ledande forum för både fysisk och psykisk kvinnohälsa.

Hej Åsa! Varmt välkommen som Cellexir ambassadör verkligen kul att ha dig med. Berätta lite mer om dig själv och vem du är?

- När jag håller föredrag brukar ofta börja med att säga; Hej, jag heter Åsa Melin och jag är i klimakteriet. Det hade jag ingen aning om för 5 år sedan. Jag är idag 54 år och arbetar på olika sätt för att bilda opinion kring ämnet kvinnohälsa. Jag har alltid varit aktiv på olika sätt och älskar framförallt att vara ute.

Din populära pod Klimakteriepodden har ju fått ett väldigt stort genomslag som kanal för kvinnlig hälsa både fysiskt och psykiskt. När startade du den och hur kom du på idén?

- Idén fick jag när jag insåg hur otroligt dålig kunskap vi kvinnor har om vår fysiologi och den hormonella omvandling klimakteriet innebär och de konsekvenser som kommer på köpet. Jag var ganska upprörd över hur illa det var ställt med kunskapen både hos mig själv och mina medsystrar och ville göra skillnad. När jag tog reda på ”facit” tänte jag att fler kunde få ta del av det jag lärde mig.

- Jag hoppas bidra till att ta bort skämmighetsstämpeln och det har hänt en hel del under de drygt tre år jag arbetat med Klimakteriepodden. Att sprida kunskap i form at pod kändes som en bra idé för att man kan lyssna i ”smyg” man behöver inte skylta med vad man är intresserad av. I början fick jag mycket kommentarer kring varför jag gjorde podden men nu hyllas den snarare. Från inga lyssnare till över 1,3 miljoner nedladdningar säger en hel del.

Vad är din målsättning med Klimakteriepodden vilka frågor och ämnen vill du sätta ljus på?

- Med kunskap har man makt att förändra och ta tag i de symptom som ger problem eller till och med nedsatt livskvalitet. Att gå runt och må dåligt förtjänar ingen och så mycket som 75% av alla kvinnor uppger sig lida av symptom som går att förknippa med klimakteriet.

- I en perfekt värld så skulle alla 40 åringar lyssna och göra sig beredda på vad som komma skall. Ironiskt nog vet alla att fertiliteten börjar gå ner redan i slutet av 30-årsådern men man kopplar sällan ihop det med att det är första delen av klimakteriet. Det är dessutom de värsta åren, för de flesta, innan man når punkten då man slutar menstruera.

- Det handlar i första hand om att se över sin livsstil, kroppen och psyket blir inte lika stryktåliga. Lider man av svåra sömnstörningar till följd av nattsvettningar fungerar man till slut inte. Konsekvenserna kan leda till utbrändhet och depression, i värsta fall. 

Jobbar du med något annat yrkesmässigt än Klimakteriepodden? Vad har du gjort innan du startade den?

- Jag har ett förflutet i resebranschen som fick mig att komma in på ämnet vin. För så många vackra platser ligger kring vinodlingsvänliga områden. Jag utbildade mig till sommelier för 20 år sedan och blev sedan fast i olika aspekter av dryck där jag framförallt arbetat med produktutveckling och kvalitetssäkring.

- Sedan två år har jag helt lämnat vinbranschen och ägnar mig åt kvinnohälsa på flera plan. Jag gillar att se på mig själv som opinionsbildare där fokus är kvinnohälsa 40+. Arbetet med Klimakteriepodden tar ca 60% av min tid. Jag håller också föredrag, modererar och är med i arbetsgrupper där jag kan påverka.

Vi är ju jämngamla och lärt känna varandra en del och delar samma intresse för hälsa och välmående. Vad är dina bästa tips för välmående fysiskt och psykiskt. Vad får dig att må bra eller mindre bra?

- Jag har blivit mycket bättre på att säga ifrån och tacka nej. Jag är inte lika duktig flicka längre. Jag är bättre på att inte ge skäl till varför jag inte vill eller ställer upp.

- Att lyssna på sig själv och inte straffa kroppen är mitt bästa tips. Säger kroppen ifrån finns det en anledning, gör något ont finns det skäl att ta reda på varför. 

- En lugn skogspromenad utan sällskap, under tystnad kan ge mig superkraft. Men allra bäst kick får jag av vinterbad. Att stå stilla i 3 minuter i 5 gradigt vatten men lugn andning är oerhört meditativt och har effekt på immunförsvar, energi, hudkvalitet, ämnesomsättning mm. Känslan efter slår alla droger jag provat!

Hur tänker du kring mat och rörelse / träning? Något speciellt kring de områden? Vilken typ av träning gillar du mest?

- Jag tycker verkligen om att springa och bäst gillar jag att vara själv i skogen. Jag är ingen gruppträningsmänniska. Jag vet hur viktig styrketräningen är och kämpar med att gå till gymmet ett par dagar i veckan. Mitt recept är att göra väldigt få övningar åt gången så det inte tar så lång tid. Rörelseträning har jag lite lättare att få till. Jag gör ett 35 minuters yogastretchpass ett par gånger i veckan efter löpningen vilket jag får till tack vare filmen jag följer.

- Jag tycker om att laga mat och prioriterar att inte köpa halv- eller helfabrikat och inkludera stora mängder grönsaker, bra fett och protein.

En för hög stressnivå är ju något som både verkliga livet och forskning kan påvisa dramatiskt försämrar både vårt mående och även fysisk hälsa och tydligt förkortar liv. Är stress något du reflekterar över i ditt liv, försöker hantera på något sätt?

- Sedan jag kom i klimakteriet är jag tydligt mer känslig för stress och behöver se till att inte maxa vare sig arbete, sociala aktiviteter eller träna för hårt för ofta. Att ge sig själv chansen till regelbunden och tillräcklig sömn är ett måste. Ett par magnesiumtabletter på kvällen hjälper att slappna av.

- Jag börjar varje dag med att dricka ett stort glas ljummet citronvatten blandat med kollagen och/eller probiotika. Sedan sticker jag ut i ca 1 timme oavsett väder, ofta springer jag, ibland går jag och ofta lägger jag till några styrke- och stretchövningar. Sedan ett par år ser jag till att ge mage/tarm en 10 timmars paus varje dygn. Det gör mig pigg och redo för dagen. Jag lägger aldrig möten före kl 10 så jag kan försäkra mig om att ta hand om mig själv i första hand.

- Man ska komma ihåg att den hormonella omställningen är en fysisk stress i sig och man kan verkligen behöva se om sitt sätt att både träna och äta så man inte bränner sitt ljus...

- Kvinnor går nästan alltid upp i vikt åren kring klimakteriet och många gör fel här, stressar på kroppen genom för lite bra mat och för mycket träning som bara förvärrar symptom och kroppen gör allt för att inte släppa ifrån sig sina reserver.

När vi lärde känna varandra var du som flera andra lite försiktigt inställd till det här med ett kosttillskott. Men nu har du tagit Cellexir regelbundet under ett par år vad fick dig att ändra uppfattning och vilka effekter upplever du att du har fått med Cellexir One?

- Jag provade ett tag och tyckte inte det hände så mycket men sedan efter kanske två månader insåg jag att jag aldrig varit i så bra form tidigare, dels konditionsmässigt men också pigg med massor av energi. Dessutom upplevde jag ofta hjärndimma tidigare, vilket är mycket sällsynt nu.

Du har även provat att hålla upp under en tid kände du någon skillnad och vad hände sedan?

- Jag kände mig seg och fick träningsvärk lättare, så fick jag förkylningssymptom efter någon vecka. Dessutom gick jag upp ett par kilo på en månad vilket jag tolkar som att Cellexir One stöttar ämnesomsättningen. Måste man alltid veta vad som är vad? Min magkänsla säger att Cellexir One funkar och jag vill inte chansa utan.

Du har även testat Cellexir Endurance i samband med lite hårdare träning hur upplevde du det?

- Det ger en extra kick – bara tanken på att man fått i sig vätskan så känns det lite som att maskinen går upp i varv. Och spelar det roll, vad man känner och vad man upplever om det är placebo eller ej? För mig räcker känslan och den forskning som ingredienserna baseras på. Men jag har bara tagit det några få gånger då jag sprungit extra långt vilket för mig innebär kring 15km.

Om du bara fick ge några få råd till kvinnor vad skulle de viktigaste vara?

- Kvinnor i min ålder och äldre måste komma ihåg att det tar längre tid att värma upp, man kan behöva ta det lite lugnare i starten, oavsett vad man gör. Sedan tror jag inte man ska vara så rädd för att det gör lite ont här och var, det är otroligt viktigt att hålla igång hela rörselapparaten med allsidig rörelse och träning. Och bäst är ju den träning som blir av. Tycker man något är tråkigt kommer det finns tusen ursäkter. Strunta i det då och gör det som du tycker är kul.

Stort tack Åsa och varmt välkommen i Cellexir familjen

Här kan du läsa mer från Åsa och lyssna på Klimakteriepodden: https://www.klimakteriepodden.se/


Ingmarie Nilsson

Ingmarie Nilsson är f.d elitlöpare med segrar i bl.a Stockholm Marathon, tjejmilen, finnkampen, 30 individuella SM-medaljer samt topp-placeringar i flera stora internationella marathon, en 17:e plats på VM i marathon. Hon har även varit med i flera världs- och Europacuper i både terräng och landsvägslöpning. Efter att ha testat swimrun första gången för drygt 3 år sedan var hon fast, att kunna utvecklas och lära sig nytt även efter 50 tycker hon är jättecoolt och hennes mål är att upptäckar- och nyfikenheten lusten aldrig avtar så länge hon lever.

Här hittar du Ingmarie
Instagram
Blogg 

Så här säger Ingmarie om Cellexir
Redan efter ett par veckor började jag märka att min återhämtning var markant förbättrad. Visst blir jag fortfarande trött när jag tränar hårt, det är ju liksom meningen, men tröttheten efteråt som jag tidigare kunde känna av i flera dagar efter hårda pass är numera borta redan dagen efter. Jag upplever även en bättre "skärpa" i huvudet på så vis att jag har enklare att fokusera och "tagga till". Jag har hållit på med löpning på alla nivåer i snart 35 år, och det blir såklart ganska självklart att tiderna blir sämre, men passionen och framförallt känslan av flyt och kraft finns fortfarande kvar. Tycker faktiskt det är jättehäftigt att ha kunnat fortsätta motivera mig trots många motgångar och skador. Nu tror jag inte att en grej kan fixa allt, man måste se till helheten i sitt liv, men helt klart hjälper Cellexir One mig till att vara ännu piggare!

Carina Raak Olsson

Genom ett intressant föredrag om "det gröna apoteket" i mitten av 90-talet kom Carina att bli intresserad av svenska läkeörter och komplementärmedicin. Hon är utbildad läkeörtsterapeut samt utbildad spa- och massageterapeut. För närvarande är dessa områden mest för eget intresse men hon tänker att hon ska blir mer aktiv inom båda dessa områden den dag hon går i pension, som en sorts pensionsförsäkring för att hålla igång kropp och själ.

Så här säger Carina om Cellexir One 
Det lät ju nästan för bra för att vara sant att en enda kapsel kunde innehålla merparten av de näringsämnen som jag redan åt och kände till. Dessutom innehöll Cellexir ytterligare några näringsämnen som jag inte kände till sedan tidigare och som verkade mycket intressanta. Jag har nu ätit Cellexir One i cirka två år och upplever att min energi och livslust har ökat väsentligen. Min kropp återhämtar sig snabbare efter ansträngning och jag känner mig oftare lycklig.Jonas Colting

Jonas Colting fd professionell uthållighetsidrottare med VM medaljer i Triathlon och bl.a 2 segrar i Ultraman World Championships på Hawaii. Jonas är också en av landets främsta hälsoinspiratörer, författare till flera böcker samt driver podden Coltings Nakna Sanning samt föreläser om träning, kost och hälsa. Jonas har också gjort flera uppmärksammade långsimningar som Göteborg - Stockholm simmat runt Gotland och Phuket.

Här hittar du Jonas 
Instagram
Hemsida 
Poddcast: coltingsnaknasanning 

Så här säger Jonas om Cellexir
Jag har tränat hårt i hela mitt liv och har haft stora idrottsliga framgångar som triathlonproffs. Efter flera år utan egentliga tävlingsmål bestämde jag mig förra året för att tävla igen och jag blev positivt överraskad över att jag som 45-åring låg så nära min tidigare kapacitet! Naturligtvis kan jag tacka min livsstil med kosthållning, träning och återhämtning för det, men jag är övertygad att Cellexir One också har spelat en avgörande roll. När jag var triathlonproffs så gjorde jag inte mycket annat än att träna. Nu driver jag ett företag, föreläser och coachar samt har en liten son och en sambo. Så belastningen och livsstressen är onekligen större nu. Men trots det så känner jag mig i princip lika stark som för 20 år sedan. Tveklöst hjälper det att få ett dagligt kosttillskott som är skräddarsytt för att främja cellernas funktion och motverka åldrandets negativa effekter! Cellexir One bidrar definitivt till min dagliga återhämtning. Mitt mål är att vara högpresterande i minst 10 år till!

Malin Ewerlöf

Vi är så glada att ha Malin Ewerlöf med oss som ambassadör! Malin har under sin idrottskarriär erövrat hela 24 SM-guld och ett EM silver på 800 m 1998. Nu mera så jobbar hon som Personlig tränare i löpning för privatpersoner och företag och tränar själv för att hon älskar att träna, träningen är given för att hon ska må bra. Tävlingsmänniskan försvinner nog dock aldrig så hon brukar dra på sig nummerlappen och köra ca 2 lopp per år!

Utöver löpningen gillar Malin alla möjliga sporter: tennis, golf, längdskidåkning, simning, cykling, samt matlagning Malin jobbar idag som personlig träning i löpning för privatpersoner och företag, föreläsningar, tränings- och tävlingsresor för motionärer, har också podden Ewerlöf & Månström tillsammans med Petra Månström.

Såhär säger Malin om Cellexir Endurance:
Jag har alltid varit lite försiktig med vad jag stoppat i mig gällande återhämtningsprodukter, sportdrycker mm när jag tränat och tävlat. Det kommer från min bakgrund som elitidrottare där man alltid måste vara helt säker på vad man stoppar i sig så det inte finns någon olaglig substans i produkten. Det funkade bra att mestadels bara dricka vatten när jag tävlade i medeldistanslöpning men på senare år under framförallt långpass och långlopp där det krävs mer fokus och styrka under en längre tid så har jag tyvärr många gånger känt att krafterna tagit slut för tidigt. Att jag numera dricker Endurance under mina längre och hårdare pass har gjort stor skillnad i min känsla i att bibehålla kraft och mental skärpa under en längre tid.

Att innehållet dessutom är noga sammansatt och testat gör också att jag kan stå för Endurance på alla sätt och vis.

Testa du med! Den funkar verkligen - Malin Ewerlöf

Petra Månström

Petra tog sina första löpsteg 2009, som 33 årig, hon jobbade då på Svenska Dagbladet och skulle göra ett projekt. Hon skulle börja springa och delta i Stockholm Maraton året därpå och blogga om det. Sedan dess har hon varit fast i löpningen och driver nu eget företag där hon poddar, bloggar och jobbar som influencer, hon håller även inspirationsföreläsningar om löpning, coachar andra i löpning samt driver ytterligare en podd tillsammans med Malin Ewerlöf. 

Så här säger Petra om Cellexir Endurance
Jag har hittills druckit Cellexir Endurance inför längre pass eller tuffare intervaller. Det är ett bra sätt att dels få i sig saker som hjälper mig att prestera bra och dessutom blir det mentalt en liten ritual som ser till att huvudet hamnar i rätt ”mode”. Märker en tydlig effekt av produkten och kan varmt rekommendera den till andra.

Här hittar du Petra
Instagram 
Hemsida 
Maratonpodden
Ewerlöf&Månström

Patrik Nilsson

Patrik Nilsson är an av världens allra främsta triatleter och har hela 5 Ironmansegrar. Han började sin triatlonsatsning 2010 efter mycket löpning och simning innan.

Patrik bor i Danmark sedan 5 år med fru och sonen Matteo 3 år. Patrik brinner för att finna sin optimala kapacitet och drivs av motivationen att ”det perfekta loppet”.

Livet som triatlonproffs kräver ju extremt mycket träning och 25 timmars veckor träning är snarare regel än undantag. För att tillgodogöra sig och tåla så mycket träning så är återhämtningförmågan helt central. Patrik säger så här om Cellexir One.

-Kroppens funktion och optimering har alltid intresserat mig, så när jag blev introducerad till Cellexir One väcktes min nyfikenhet eftersom jag kände till och hade tagit några av ingredienserna separat tidigare. Efter två månader med Cellexir One måste jag dock säga att jag har mer energi på träningspassen och återhämtar mig snabbare.

Jag skulle gärna säga att mina mitokondrier vuxit och blivit starkare, men i brist på synliga bevis kan jag bara säga att något helt klart hänt i kroppen som inte är lika synligt som större muskler. Jag är väldigt nöjd med Cellexir One och ser fram mot fler långtidseffekter av än mer optimerade cellfunktioner.

Vi önskar stort lycka till mot det perfekta loppet och ser med spänning fram mot att följa Patrik på hans resa

Ni kan följa Patrik här på Instagram: https://www.instagram.com/patriktri/?hl=sv

Läs även intervjun med Patrik i vår blogg.

Tobias Ludvigsson

Vi är väldigt glada över att ha Tobias Ludvigsson Sveriges ende cykelproffs på World Tour som ambassadör. Tobias 29 år kör som proffs sedan 9 år och har precis skrivit på ett nytt 2 års kontrakt med det franska laget Groupama – FDJ

Tobias kommer från Jönköping där han bor när han inte är ute i världen och tävlar vilket han ofta är med sitt lag. För några år sedan hade han hela 96 tävlingsdagar på ett år mest av alla i proffsklungan det året.

Tobias om sin bakgrund och intressen:

- Jag började cykla mountainbike faktiskt och utöver det spelade jag hockey för HV71 tills jag var 17 år.

Sen började jag cykel gymnasiet i Skara och då var jag även med och tränade lite med Skaras hockey klubb men sen rann det ut i sanden lite och full fokus på cykel

Vilket jag är glad över idag! 

Men är jag hemma i Jönköping så går jag mer än gärna och tittar på HV 71 när dom spelar hemma, fortfarande stor passion för Hockeyn. Och åker fortfarande en del skridskor på vintrarna hemma i Jönköping 

Såhär säger Tobias om Cellexir Endurance och Cellexir One:

- Jag lyssnar en del på Jonas Coltings podcast så det var på det spåret jag kom in där med Cellexir. Så jag tänkte att jag testar en laddning så får vi se hur jag upplever den.

Första gången jag testade den var en dag när jag skulle köra 8st 8 minuters intervaller på min tempo cykel, och det jag upplevde var att jag kände mig mycket piggare genom alla 8 intervaller och ett mer skärpt huvudet. 

Men absolut så tycker jag Att den fungerar minst lika bra under längre pass som korta. På träning hemma så kör jag nästan aldrig sportdryck så Cellexir Endurance känns magiskt bra för mig. Och håller mig pigg under mina distans pass !

Sen så kompletterar jag även med Cellexir One för börja morgonen på ett bra sätt. 

För när vi blir äldre så minskar ju antalet mitokondrier och där med blir energin mindre. Med denna tablett så känner jag mig piggare och jag återhämtar mig framför allt bättre. Sen så tycker jag att jag får bättre sömn. 

Ett bra kosttillskott helt enkelt ! 

Här följer du Tobias:

Instagram : https://www.instagram.com/tobiasludvigsson/?hl=sv

Klas Wiréhn

Klas Wiréhn härstammar från småländska skogarna och idrott har alltid varit en stor del i hans liv, då han har simmat på elitnivå. I dagsläget driver han en reklambyrå och är även konstnär. Klas har även sysslat med sportskytte och varit riksrankad etta i Sverige. Sedan några år tillbaka har Klas varit en av de ledande i Swimrun och till och med varit rankad etta i världen 2016 i Ö till Ö world series. Klas träffade Jonas Bohr, en av grundarna till Cellexir, på träningsläger i Thailand och sedan dess har de haft kontakt med cykeltips och kosttillskott. Det var även då han testade Cellexir One för första gången.

Här hittar du Klas
Instagram 

Så här säger Klas om Cellexir
Att man får i sig viktiga näringsämnen i ett och samma tillskott. Jag har bättre fokus, och återhämtningen i kroppen känns extremt bra. Om du funderar på att testa Cellexir One så testa i en månad, du kommer aldrig att ångra dig! Investera i din kropp!


Ann-Sofie Smedlund

Motion i olika former har alltid varit en självklar del av mitt liv och jag har jobbat i 20 år som instruktör på gym. Löpningen är det som ligger mig allra varmast om hjärtat, den allra enklaste och lättast tillgängliga träningsformen. För 5 år sedan köpte jag en landsvägscykel och halkade in på triathlon. Ann-Sofie säger att hon  kör mycket på känsla och försöker lyssna på kroppen, hon tvekar inte att slänga in en extra vilodag eller två om kroppen känns sliten. Läs mer om Ann-Sofie här

Så här säger Ann-Sofie om Cellexir One
Det är en förmån att få bli äldre, men åldras i förtid vill jag inte. Med hjälp av träning, bra kost och tillskott av vissa näringsämnen försöker jag behålla en stark, frisk och glad kropp. Kosttillskottet för dina celler, Cellexir one, är en självklar ingrediens i min vardag. Oftast öppnar jag kapseln och blandar pulvret i min dagliga smoothie. 

Här hittar du Ann-Sofie
Instagram


 


Andreas Tjärnberg

Andreas Tjärnberg är brandman, räddningsdykare och grundare av Ultimate OCR. Han har tränat i hela sitt liv och har flera olika sporter på pappret men sysslar nu främst med OCR löpning. Han tränar ca 4-6 gånger i veckan och säger att det mest utmanade är att få ihop livspusslet, träning, familj, arbete, fritid och att arrangera lopp kräver nästan 25 timmar per dygn. Hans jobb som brandman kräver definitivt en vältränad kropp och han håller sig fortfarande kvar på testnivån för nyanställning och planen är att göra det fram till pension. Vilket han inte ser som omöjligt! Läs mer om Andreas här. 

Här hittar du Andreas
Instagram 
Blogg

Karl Johan Danielsson

Karl Johan har den fjärde snabbaste tiden en Svensk någonsin gjort på en hel Ironman-distans. Han må ha ett jäkla pannben för med reumatism i bagaget gör det definitivt tuffare för honom, många dagar per år smärtar varje steg han tar. KJ fick diagnosen reumatism 2014 men hans problem började långt innan dess. Han säger att han trodde i många år att hans smärtor var träningsrelaterade och att äntligen få en diagnos var stärkande på något konstigt sätt. I dagsläget är det bra kost, träning och ett starkt huvud som tar honom framåt för symtomfria perioder finns inte på kartan. Tillsammans med sin fru driver KJ ett team för age group triathleter, se mer på deras hemsida. 

Här hittar du Karl Johan
Instagram 
Hemsida Patric Engström

Patric Engström är en 45 årig uthållighetsidrottare med passion för triathlon och löpning. Han har tränat och tävlat sedan 10 års ålder och tävlingslusten är fortsatt stark. Fd polis, nu anläggningschef på en idrottsanläggning samt egenföretagare som brinner för att hjälpa andra uthållighetsidrottare med träningsupplägg som coach. Patric är en mycket snabb Age-group triathlet med ett personbästa på milen på 32 minuter och en 3e plats på Ironman Bolton samt finish på Ironman Hawaii 2016 som främsta merit.

Så här säger Patric om Cellexir One 
I min jakt på fortsatt fysisk utveckling kom jag i kontakt med Cellexir och jag kan efter en tids användande konstatera att jag är väldigt nöjd att jag valde att testa. Jag kunde ganska omgående se en markant förbättring på min återhämtningsförmåga, jag orkade mer, både under- och efter passet. Jag kunde tidigare än förut gå på nästa utmanande och ansträngande pass vilket har lett till en förbättrad fysisk kapacitet. Att mina sjukdagar under vintern varit få är en bieffekt jag också kan tacka Cellexir One för.

Här hittar du Patric 
Instagram
Blogg