Hem / BLOGG / Vätternrundan 6.37 45 kmh i 30 mil som 52 åring
Vätternrundan 6.37 45 kmh i 30 mil som 52 åring

Vätternrundan 6.37 45 kmh i 30 mil som 52 åring

Nu är det 4,5 år sedan jag som 48 åring startade mitt ”Project Benjamin Button”. Mitt försök att ”bli yngre” efter att jag läst Dr Marcus Gitterles bok med just titeln Growing Young. Boken handlar om ämnet åldrande, vad det är och hur man kan bromsa det. Jag började anamma strategierna som i stora drag handlar om att äta färsk oprocessad mat, träna och röra på sig, sova bra och försöka stressa mindre. Boken tar även upp ett antal näringsämnen och kosttillskott som stödjer cellernas energiproduktion, välbefinnande och återhämtning. Efter ett par års användande av de rekommenderade kosttillskotten med mycket gott utfall kom idén till företaget Cellexir där just Dr Marcus Gitterle gjort formulan för Cellexir One. 

 

Hur går det då med mina föryngringsförsök?

Ja om man tittar på mitt silverhår så går det väl sådär får jag medge☺ men det hade jag iofs redan innan jag började äta dessa tillskott. Ser man däremot på min allmänhälsa och energinivå så skulle jag säga att det går riktigt bra. Jag mår väldigt bra är väldigt sällan sjuk samt har en hög och jämn energinivå. Tittar man lite djupare på det absolut mätbara som prestanda i cykel som jag tävlar i så ser det ut som jag lyckats med min målsättning att åtminstone fysiskt bli yngre. Jag var på relativt hög nivå i cykel när jag började det här projektet som 48 åring trots att jag började cykla först vid 43 års ålder. Att nu vid 52 utvecklas än mer och vara på den högsta nivån jag någonsin haft det hade jag nog inte gissat som 48 åring.


Jonas Bohr

Vätternrundan 2019

Jag var med i ett rekordförsök i ett 40 manna lag och det gick så vansinnigt fort ner till Jönköping de första 10 milen med 50 kmh fart. Jag var så mycket på gränsen där de första timmarna och till första depån efter 12 mil var vi bara 17 kvar i laget så det var egentligen alldeles för hårt för lagets bästa. I depåstoppet (på en hel minut:-) hade jag en ny flaska med sportdryck blandat med Endurance som jag snabbt drack upp efter stoppet. Då hände något tydligt och nästan märkligt stark upplevelse. Jag fick en nystart och kände mig pigg och stark igen och den känslan höll i sig sen hela vägen till mål och med ytterligare en dos till de två sista timmarna kunde jag avsluta starkt och vara en av bara 10 som kom till Motala efter 6.37 med 45 kmh i snittfart.

En fantastisk upplevelse och självklart inte bara Cellexirs Endurance förtjänst men jag är övertygad om att det hjälpte mig starkt den dagen att prestera mitt livs bästa cykling. 

 

 

Satsa på det du vill

På ett sätt kanske mitt lopp visar att det aldrig är försent att göra och satsa på något man tror på och vill. Jag möter många människor som är betydligt yngre än mig men som redan tycker de har passerat zenit och klassificerar sig som för gammal och för trött osv. Jag är övertygad om att vi människor kan prestera så oerhört mycket mer än en vad vår vildaste fantasi kan tänka sig. It's all in your mind. Du har själv kraften att bestämma dig för vad du vill. Vilka mål du vill nå och vilka drömmar du har. Att tro på din egen förmåga och möjliga kapacitet istället för att se begränsningar tror jag är en viktig faktor för att utvecklas. Man blir vad man tänker. Tänker du dig som frisk stark och kapabel är chansen större att du blir det än om du ser dig som gammal, trött och sjuk.

Utöver tankens kraft är förstås livsstilen central kring områden jag nämnde ovan kost, rörelse, vila och stress. Får man någorlunda balans kring de områden och kan komplettera med ingredienser som i Cellexir One och Cellexir Endurance ja då är det möjligt att som 52 åring cykla 30 mil i 45 kmh! Kan jag så kan du! 


2 comments

Feb 06, 2020 • Posted by Magnus olsson

Hur såg ditt träningsschema ut?

Feb 06, 2020 • Posted by Barbro Kangas

Ja har ätit Cellexir i14dagar spännande kan det hjälpa mig?Det är min dotter som inspirerar mig.Jag hoppas att hon får rätt hon är så ivrig.Jag är 77 år så jag förstår att det är svårt att få positiva resultat .Drömmen min är att få vara klar i huvudet och må bra i kroppen Kunna klara mig själv .Nu ska jag lyssna på din pod ,ha det Gott

Leave a comment

x

x