Hem / BLOGG / Vätternrundan 6.37 45 kmh i 30 mil som 52 åring
Vätternrundan 6.37 45 kmh i 30 mil som 52 åring

Vätternrundan 6.37 45 kmh i 30 mil som 52 åring

Nu är det 4,5 år sedan jag som 48 åring startade mitt ”Project Benjamin Button”. Mitt försök att ”bli yngre” efter att jag läst Dr Marcus Gitterles bok med just titeln Growing Young. Boken handlar om ämnet åldrande, vad det är och hur man kan försena och vissa fall även reversera det. Jag började anamma strategierna som i stora drag handlar om att äta färsk oprocessad mat. Träna och röra på sig. Sova bra och försöka stressa mindre. Boken tar även upp ett antal näringsämnen och kosttillskott som stödjer cellernas energiproduktion, välbefinnande och återhämtning. Efter ett par års användande av de rekommenderade kosttillskotten med mycket gott utfall kom idén till företaget Cellexir där just Dr Marcus Gitterle gjort formulan för Cellexir One. Läs mer om Cellexir One och dess ingredienser Hur går det då med mina föryngringsförsök?

Ja om man tittar på mitt silverhår så går det väl sådär får jag medge☺ men det hade jag iofs redan innan jag började. Ser man däremot på min allmänhälsa och energinivå så skulle jag säga att det går riktigt bra. Jag mår väldigt bra är mycket sällan sjuk samt har en hög och jämn energinivå. Tittar man lite djupare på det absolut mätbara som prestanda i cykel som jag tävlar i så ser det ut som jag lyckats med min målsättning att åtminstone fysiskt bli yngre - Growing Young. Jag var på relativt hög nivå i cykel när jag började det här projektet som 48 åring trots att jag började cykla först vid 43 års ålder. Men att nu vid 52 utvecklas än mer och vara på den högsta nivån jag någonsin haft det hade jag nog inte gissat som 48 åring.

I lördags cyklade jag Vätternrundan 30 mil på 6.37 (45 kmh snittfart). Det var drygt 18000 deltagare och vårt team hade snabbaste tiden. Det är den näst bästa tiden genom tiderna på Vätternrundan (rekord 6.33) och vi var 10 st som klarade det. Bara yppersta elitcyklister inklusive flera svenska mästare + jag som fyllde 52 i vintras nådde målet i Motala av den knappa 40 man starka grupp som startade i ett rekordförsök av Team Serneke. Att bara få chansen att vara med i laget var en stor ära. Att vara en av 10 i mål på näst snabbaste tid genom tiderna och klara av att bidra känns nästan overkligt bra. Läs gärna mer om loppet på min träningsblogg.

Jonas Bohr

Satsa på det du vill 


På ett sätt kanske mitt lopp visar att det aldrig är försent att göra och satsa på något man tror på och vill. Jag möter många människor som är betydligt yngre än mig men som redan tycker de har passerat zenit och klassificerar sig som för gammal och för trött osv. Jag är övertygad om att vi människor kan prestera så oerhört mycket mer än en vad vår vildaste fantasi kan tänka sig. It's all in your mind. Du har själv kraften att bestämma dig för vad du vill. Vilka mål du vill nå och vilka drömmar du har. Att tro på din egen förmåga och möjliga kapacitet istället för att se begränsningar tror jag är en viktig faktor för att utvecklas. Man blir vad man tänker. Tänker du dig som frisk stark och kapabel är chansen större att du blir det än om du ser dig som gammal, trött och sjuk.

Utöver tankens kraft är förstås livsstilen central kring områden jag nämnde ovan kost, rörelse, vila och stress. Får man någorlunda balans kring de områden och kan komplettera med ingredienser som i Cellexir One ja då är det möjligt att som 52 åring cykla 30 mil i 45 kmh. Och kan jag så kan du! Oavsett vad just dina mål och drömmar är. Allt går och går det inte så går det ändå som jag brukar säga.

På samma tema gästade jag häromveckan podden Bättre med åren med Stefan Wendt. Vi hade ett trevligt samtal. Lyssna gärna HÄR.

Ha det fint! 

/Jonas Bohr

0 comments

Leave a comment

x
x