Hem / BLOGG / Saffransgröt på havrekross (stel cut oats)
Saffransgröt på havrekross (stel cut oats)

Saffransgröt på havrekross (stel cut oats)

Om du inte gillar risgrynsgröt på julaftonsmorgon så kan jag rekommendera denna gröt! Havrekrossgröt med saffran, så gott! Kolla även in mina andra recept som passar vintern och julen:

- Kokostoppar med choklad 
- Grönkålssallad med granatäpple och fänkål 
- Golden milk 



2 port 

Ingredienser 
2 dl havrekross 
2 dl vatten 
2 dl havremjölk 
0,25 g saffran (ett halvt paket) 
två-tre nypor salt 
1-2 tsk honung 

Gör såhär 
1. Skölj av havrekrossen i en sil. Koka upp med vätskan. 
2. Låt skjuda under omrörning till önskad konsistens. 
3. Blanda ner saffran, jag gillar mycket saffran-smak men du kan börja med lite mindre om du vill för att smaka av. 
4. Tillsätt salt och honung. Smaka av så det är som du vill du ha den! 
5. Toppa med valfri topping, jag hade banan, hallon, granatäpple, kokoschips och kakonibs samt lite kanel. Väldigt gott! :) 

0 comments

Leave a comment

x
x