Hem / BLOGG / Patric Engström - Post Iron Man
Patric Engström - Post Iron Man

Patric Engström - Post Iron Man

Efter Iron Man Hawaii den 12 oktober lämnade Patric och hans familj ön och åkte vidare till Maui för en veckas semester, ett tillfälle att gå igenom och sortera tankarna efter loppet. Jag var såklart nyfiken på hur allt hade gått och känts, läs tre snabba frågor nedanför bilden. Läs gärna mer på hans blogg där han beskrivit lite mer utförligt kring varje gren. 


1. Hur kändes det innan och under loppet? 

Min uppladdning hemma i Sverige inför loppet var helt optimal då jag lyckades få till ALLA pass jag planerat för under de sista veckorna. Tyvärr hade vi lite strul med flyget över, som normalt är långt och tar cirka 30 h. Nu möttes vi av strul redan vid första bytet i Zurich som sedan förföljde oss hela vägen. Fick sova 5 h i en vänthall på flygplatsen i San Francisco och kom fram till Kona, 14 h försenade efter 44 h resande, inte helt optimal uppladdning således. 

Väl på plats flöt allt på bra och rutinen från att ha varit här förut var guld värd. Något som är svårt att förbereda sig på är dock värmen som är brutal här borta. Plus 30 grader och en väldigt hög luftfuktighet gör att allt man tar sig för blir jobbigt och svettigt. Att gå från bilen och handla renderar i en svettig tröja och pust och stön. Men inför loppet på tävlingsdagen kände jag mig lugn och redo. 

2. Är du nöjd med prestationen?

Kortfattad update: Usel simning, väldigt bra cykling och en bra löpning fram till 20 km, sedan misär fram till målgång. Lyckades förbättra min tid från förra gången och placerade mig som 108 av 295 st i klassen men det var helt klart sämre än jag hoppats och siktat på. 

3. Har ser tävlingsplanerna ut fram över?

Nu är det vila och ladda batterierna som gäller. Har en plan att springa någon mara i höst för att se hur fort det kan gå då löpformen innan avresa var väldigt god. Nästa år blir det troligtvis en satsning på halva distansen, Ironman 70.3. 

Om ni missade det första inlägget med Patric så kolla in det här: Patric Engström kör Iron Man i Hawaii

0 comments

Leave a comment

x

x