Hem / BLOGG / Ny ambassadör - Thomas Alm
Ny ambassadör - Thomas Alm

Ny ambassadör - Thomas Alm

Vi säger välkommen till ytterligare en ny ambassadör för Cellexir, Thomas Alm! Thomas är killen som springer som en tok, han springer varje dag och samma år han fyllde 40 så sprang han 40 maraton. Vilket firande! Det gjorde han för att samla in pengar till Cancer fonden! 2014 tog han hem vinsten i Sveriges tuffaste lopp på 246 km terräng, Trans Scania! Läs mer nedanNamn: Thomas Alm
Ålder: 43
Familj: Singel
Bor: Stockholm och Albir, Spanien
Jobbar med: Tennistränare, personlig tränare, löpcoach
Intressen: Löpning, film, politik
Favoritmat: Svamprisotto
Favoritsnacks: Chips
Instagram: @thethomasalm

Hur ser din träningsbakgrund ut?

Jag spelade fotboll och ishockey som barn, gick över till tennis när jag var 14, spelade tennis som junior och i lag med stipendium på College i USA. Jag började springa 1 maj 2010 när min mamma gick bort, att det blev just löpning var lite av en slump, det var väl också den enklaste träningsformen, jag drog på mig ett par gamla tennisskor och sprang bara. Trappade fort upp och springer numera i stort sett varje dag. Mina främsta meriter och projekt inom träning och prestation skulle jag säga är när jag vann Sveriges tuffaste lopp Trans Scania (246 km terräng) på 40 timmar 32 minuter. 2016, det året jag fyllde 40 år sprang jag 40 maraton och ultramaraton för att samla in pengar till Cancerfonden och sommaren 2017 sprang jag genom Sverige, från Treriksröset till Smygehuk (40 dagar, i genomsnitt 52 kilometer per dag) för att samla in pengar till Ung Cancer.

Berätta lite mer om Trans Scania

Trans Scania går från långa bryggan i Bjärred till östkusten och tillbaka till Lund. Det är ett lopp där man får bära med sig saker eller ha en supportbil. Första gången jag sprang loppet kom jag i mål som sista person (förutom de som bröt) då blev jag femma på drygt 56 timmar (60 timmar är maxtid). Då första gången stannade jag och sov två gånger i min supportbil. När jag vann 2014 tog det mig 40 timmar och 32 minuter, då var jag på benen hela loppet, jag somnade till och med springandes en gång och var bara centimetrar från att bli påkörd av en bil. Första gången ville jag bara testa Sveriges tuffaste lopp, 2014 hade jag tränat väldigt hårt specifikt för det loppet, vilket är enda gången jag har tränat målinriktat för ett specifikt lopp. Då ville jag bara vinna det tuffaste loppet som Sverige har att erbjuda :). Träningsmål under 2020

Jag frågade Thomas hur 2020 ser ut och han var hemlighetsfull, han håller på att planera något stort och antagligen roligt projekt och kunde inte dela med sig mer än så. Vi får tålmodigt vänta tills han har mer att säga! ;) Löpning är som sagt den träningsformen han lägger mest tid på, ca 12-20 timmar per vecka beroende på tid förutom löpning så gillar han även styrketräning och crossfit. Ett av hans bästa tips för att bli bättre på löpning är att springa mjukt, tassa fram med en så hög stegfrekvens som möjligt. Det här kommer man väldigt långt med säger han. Thomas har även testat sig fram om vilken kosthållning han mår bäst av och kommit fram till att det är en växt-baserad kost, såhär säger han. 

Du började äta vegetarisk för ett tag sedan, berätta om det

Jag började testa vegetarisk kost för att se hur min återhämtning skulle bli efter mina löppass och märkte att det var en enorm skillnad mot när jag åt djur. Nu äter jag "Plant based", jag försöker äta veganskt så mycket det går, men ibland blir det så att ägg eller mejeriprodukter glider ner. Efter att jag hade kört vego ett tag tänkte jag att det kanske var min höjda nivå som löpare som hade gjort att jag hade fått en mycket bättre återhämtning och inte kosten, så jag gick tillbaka till kött igen men kände då direkt hur jag tappade igen. Efter det gick jag tillbaka till vego och återhämtning, lätt och stark kropp och den pigga känslan som jag hade haft tidigare kom successivt tillbaka och var snart på en fantastisk nivå igen. Sedan dess har jag aldrig haft en tanke på att äta djur igen!

0 comments

Leave a comment