Hem / BLOGG / Ny ambassadör - Karl Johan Danielsson
Ny ambassadör - Karl Johan Danielsson

Ny ambassadör - Karl Johan Danielsson

Vi är superglada att presentera ännu en ny ambassadör för Cellexir! Karl Johan Danielsson. En triathlet som har den fjärde snabbaste tiden en Svensk någonsin gjort på en hel Ironman-distans. Han må ha ett jäkla pannben för med reumatism i bagaget gör det definitivt tuffare för honom, många dagar per år smärtar varje steg han tar men det stoppar honom inte från att sätta höga mål med träningen och tävlingen! Läs mer om KJ nedanför bilden. Namn: Karl-Johan Danielsson
Ålder: 34 Familj: Frun Emelie, barnen Hilma 5 år och Elis 1 år
Bor: Hedemora
Jobbar med: Triathlontränare i Team KJ, coachar och inspirerar ett 60-tal age group triathleter
Intressen: Film, musik, individuell idrott över lag
Favoritmat: Pasta & pizza
Favoritsnacks: Marabou mjölkchoklad
Instagram: @kjdanielsson 

KJ fick diagnosen reumatism 2014 men hans problem började långt innan dess. Han säger att han trodde i många år att hans smärtor var träningsrelaterade och att äntligen få en diagnos var stärkande på något konstigt sätt. I dagsläget är det bra kost, träning och ett starkt huvud som tar honom framåt för symtomfria perioder finns inte på kartan. 

Som barn och ungdom åkte han mest längdskidor men provade på många olika sporter som cykel, löpning, fotboll, handboll och simning. När han var 9 år körde han sin första triathlon tävling och som 16 åring började han triathlongymnasiet och har sedan dess satsat helhjärtat på det. Målet för 2020 är att vinna Norseman NXTRI och att kvalificera sig till Hawaii IM. Hur känner du att reumatismen har och påverkar dig Karl-Johan? 

Sjukdomen går i skov, men jag känner alltid av den. Jag har svårt att enkelt sätta ut exakta symtom då jag lever med sjukdom 24/7 och har gjort det i många år. Men jag är smärtpåverkad, stel, har lättare att få inflammationer i leder och på grund av min medicin är jag extra mottaglig för allehanda virus och infektioner. Medicinen jag tar är en biologisk medicin som enkelt förklarat slår ifrån en del av immunförsvaret för att kroppen inte ska starta inflammationer i leder lika enkelt. Men det innebär ju även att jag som sagt blir mer mottaglig för andras snuvor och andra sjukdomar.

När jag är i ett skov har jag så ont att jag i stort sett inte kan gå i trappen hemma, utan jag får gå baklänges. Men det som kan få ett skov att tryckas tillbaka är medicin i kombination med fysisk rörelse så jag kan aldrig vila helt eller vila bort någon smärta. 

Hur ser din träning ut i dagsläget?

Just nu på året är det lite off-season men ändå försöker jag hålla en relativt jämn fördelning gällande antalet pass per gren, men mest tid går ändå åt på cykeln. Samtidigt är det rehabilitering av en ganska sliten kropp som krävs, och sakta bygga upp mot den “riktiga” träningen. När jag är igång med träningen ordentligt håller jag mig runt 4 simpass, 4 cykelpass och 5 löppass. Utöver det adderar jag lite prehabövningar för min stela kropp. Då brukar jag landa någonstans mellan 20 - 30h/vecka beroende på vad fokuset är just den perioden. Team KJ

Vid sidan av sig egen idrottssatsning driver Karl-Johan: Team KJ, som är ett team för age group triathleter där han är head coach tillsammans med sin fru. De driver teamet tillsammans sedan 2016, och KJ har varit triathloncoach sedan 2012. Idag har de ca 60 aktiva medlemmar i Teamet, som är mellan 19-70 år, och har alla olika målsättning med sitt idrottande. Någon idrottar för att vara frisk, någon vill genomföra sin första sprint-triathlon, någon vill bli en Ironman och någon vill nå VM på Hawaii! Han säger att det otroligt roligt att få hjälpa andra människor till att bli bättre och utvecklas inom triathlon.

Vi ser framemot att följa KJ:s resa, gör det du med på hans Instagram

0 comments

Leave a comment

x

x