Hem / BLOGG / Ny ambassadör - Jens Jexmark
Ny ambassadör - Jens Jexmark

Ny ambassadör - Jens Jexmark

Vi är så glada att presentera Jens Jexmark som ny ambassadör för Cellexir. Jens håller i dagsläget på med både crossfit och OCR-löpning och tränar ca 4-5 pass i veckan. Han är också OCR-instruktör (OCR= Obstacle Course Racing) på Toughest LAB i Malmö. Att Jens kör så mycket konditionsträning som han gör idag hade hans läkare inte kunnat föreställa sig när han var liten, han föddes med ett hjärtfel som gav en förträngning i hjärtklaffen och minskade syresättningen till blodet ner till 70% mot en frisk person. Läs mer om Jens och hans historia nedanför bilden. Namn: Jens Jexmark
Ålder: 45 Familj: 2 underbara döttrar Noelle 9 och Linnea 7
Bor: Lomma
Jobbar med: Purchasing Manager
Intressen: OCR, CrossFit, Klättring, Stand Up Paddle, Traillöpning.
Favoritmat: Flexiterian med en kärlek för skaldjur.
Favoritsnacks: Ugnsrostad grönkål med havssalt
Instagram: @jensjexmark


Utmana kroppens pump

Jag är Fd elitgymnast som vid 40 års ålder bestämde mig för att utmana mitt hjärtfel och kardiologens yttrande att jag aldrig skulle kunna syssla med konditionssport. Det har varit tufft och stundtals förtvivlat men sakta gick jag från att knappt kunna springa en kilometer till 5k, till 10k, till halvmara och till ultradistansen 46,9k som jag nådde på Backyard Ultra Sydkusten 2018. 

Medfött hjärtfel är inget man friskar till från eller kan operera bort, det är en livslång sjukdom och den gör sig främst påmind vid tuff ansträngning i pulszon 4 och 5. Jag springer med pulsband och bevaka noga mina pulszoner för att inte krampa till följd av den låga syresättningsnivån jag anpassar mig efter. Mitt handikapp finns ständigt i tankarna när jag tävlar, och jag är emellanåt både rädd för att jag skall vilja mer än mitt hjärta tillåter, och att jag inte skall våga utmana min gränser och hålla igen för mycket. Det är en svår balansgång som jag fortsätter utforska.OCR- löpning

I skrivande stund har min OCR-säsong för 2019 precis avslutats med Spartan Race i Åre. För min del var 2019 ett “off year” där jag avstod både Europamästerskapen i Polen samt världsmästerskapen i England efter 2 år av deltagande 2017 och 2018. Jag valde att ta ett lugnt år, spendera mer tid med mina döttrar och återfinna glädjen med OCR. Nu är jag hungrigare än någonsin på att förbättra mina resultat och placeringar. Målsättningen för 2020 är att kvalificera mig för både EM i Val di Fiemme Italien samt VM i Stratton Vermont USA. Mitt tävlingsschema 2020 är ännu ej fastställt men första kvalloppet för VM blir i april i West Palm Beach Florida.

Hinderbanelöpning ligger mig närmast om hjärtat men jag älskar att förbättra mig inom CrossFit under “off-season”. Precis som med OCR så finns det så många gymnastiska moment inom CrossFit som tilltalar mig och som jag önskar bli bättre på. Vinterhalvåret tillbringar jag mest tid i CrossFit-boxen eller med klättring (inomhus) där jag bygger upp styrka, rörlighet, grepp och kondition inför nästa tävlingssäsong. Jag planerar själv mitt tränings- och kostupplägg, men lyssnar väldigt mycket på de många fantastiska atleter, coacher, lagkamrater och vänner i min närhet.För att nå målen

För att nå de mål jag sätter upp, eller när träning och tävling går tungt, så påminner jag mig ständigt om varför jag började med kondition- eller extremsport: För att jag VILL bli bättre på det jag älskar göra, och för att jag KAN utföra min idrott trots hjärtfel. Jag tänker också mycket på hur mycket bättre jag mår när jag tränar och tar hand om min kropp för att vara den bästa pappa jag kan vara för mina barn. Det är tillräcklig motivation för mig.

Tack Jens för att du delar med dig av din story, det ska blir väldigt spännande att hänga med på dig resa och se hur du upplever både Cellexir One och Cellexir Endurance. Vi hoppas att det kommer hjälpa dig att kunna fortsätta träna och tävla på den nivån du gör i dagsläget och förhoppningsvis bli ännu bättre!

0 comments

Leave a comment

x

x