Hem / BLOGG / Ny ambassadör - Andreas Tjärnberg
Ny ambassadör - Andreas Tjärnberg

Ny ambassadör - Andreas Tjärnberg

Säg välkommen till Andreas Tjärnberg aka superkroppen! Brandman, räddningsdykare och grundare av Ultimate OCR. Hans tanke med 2020 var att ta ett mellanår men det verkar inte gå så bra med det :D Arena Run och Runmageddon är redan bokat i början på året! Jag har ställt massa frågor till Andreas om hans träning, läs nedan! Namn: Andreas Tjärnberg
Ålder: 43 
Familj: Ja
Bor: Åkersberga 
Jobbar med: Brandman och räddningsdykare
Intressen: Otroligt intresserad av vad kombinationen träning, kost och hälsa kan göra för kroppen! 
Favoritmat: Pannkakor, favoritmat alla kategorier. Grundstenen jag inte kan leva utan? Min patenterade bönsallad! :) 
Favoritsnacks: Otroligt dålig på att snacksa men är samtidigt stolt över att ha sålt världens starkaste(?) popcorn på en hårdrocksfestival. Jag var tvungen att ha andningsskydd när jag poppade dem. 
Instagram: @superkroppen

Hur ser din träningsbakgrund ut?

Jag har tränat i hela mitt liv, utan att egentligen sett mig som en tränande människa. Tennis, innebandy, skateboard, Taekwondo, Judo, Goshindo, löpning, landsvägscykling, Swimrun, Snowboard, BMX, MTB, MMA, BJJ, OCR. Jag börjar tro att alla bokstavskombinationer mer är ett uttryck för mitt sätt att leva än mina träningsmeriter! :)  

Vad är det mest utmanande med att träna och tävla på en hög nivå?

Livspusslet. Att få ihop träning, familj, arbete, fritid och att arrangera lopp kräver nästan 25 timmar per dygn. Att också försöka laga maten från grunden och sova 7-8 timmar per natt, gör att Netflix har strukits från listan. Men! Med tanke på att vi i snitt lägger 3,5-4 timmar på skärmtid per dag, så finns det utrymme. Jag försöker helt enkelt ställa mig de här frågorna minst 10 gånger per dag: Är jag effektiv nu? Kan jag optimera något? Kan jag göra något annat samtidigt?

Hur tränar du i dagsläget?

Jag tränar ca 4-6 gånger i veckan och alla pass ligger ute på Polar/Strava för den som vill kopiera mig. :) En förmån (eller ett krav) vi har i brandkåren är att alltid vara i form, vilket leder till att vi måste träna varje arbetspass. Jag håller mig fortfarande kvar på testnivån för nyanställning och planen är att göra det fram till pension. Det ska inte vara helt omöjligt om jag får säga det själv :)

Har du några härliga prestationer att skryta om? :D

Jag kom på 3:plats på OCRWC 2015. Helt omöjligt att upprepa nu när alla blivit så bra. Vann lagtävlingen i inofficiella SM i Goshindo och har lyckats flyga så långt med min snowboard att jag slog huvudet i brädan i landningen, mellan fötterna(!) och därav fick ligga ett dygn på sjukhus i Frankrike. Så vig har jag nog aldrig varit under en kort sekund, varken före eller efter!  Varför startade du Ultimate OCR och vad är ambitionerna med racet?

Jag skrev ett öppet brev till alla dåvarande arrangörer med alla punkter vi löpare ville ha. Det blev en lista på 27 punkter. En lista för att skapa det ultimata loppet helt enkelt. När jag var på väg hem från VM i USA och snickrade på de sista två punkterna blev jag av en slump kontaktad av Daniel Bates. Det blev aldrig av att jag skickade brevet, vi skapade Ultimate i stället! 

Vilka är det som springer Ultimate OCR?

Vi lockar människor från alla kategorier. Den nordiska eliten men även löpare från resten av Europa, vi har svensexor, möhippor, kompisgäng och glada motionärer som blandas med ungdomar och äldre. Sedan ett år tillbaka kör vi även Ultimate Kids för de yngsta löparna. 

Hur ser dina tävlingsplaner ut för 2020?

Jag tänker alltid att jag ska ta ett mellanår. Men nu har träningen kommit igång bra och jag är redan inbokad på Arena Run i januari och Runmageddon i Warszawa i februari, så det verkar inte bli ett mellanår i år heller!

0 comments

Leave a comment

x

x