Hem / BLOGG / Nödvändigheten (?) av frukost
Nödvändigheten (?) av frukost

Nödvändigheten (?) av frukost

Ett blogginlägg från hälsocoahcen och vår ambassadör Daniel Pintaric om frukostvanor och hur dom påverkar oss.

Enligt många dagens mest meningslösa måltid. Jag skulle vilja gå ett steg längre och säga att frukostosten är oerhört meningsfull att låta bli.

Vi är hjärntvättade med att det är dagens viktigaste måltid. Ett kvitto på en mycket bra marknadsföring från bland andra Kelloggs men det finns all anledning att låta bli.

Först och främst innebär vår sömn en automatisk fasta. En fasta som är oerhört viktig för oss eftersom det då sker mängder med processer i kroppen där autofagin (cellstädning) kanske är den viktigaste. Kan man då förlänga fastan till att äta först vid lunch ger man onekligen kroppen ännu mer tid att göra sitt jobb.

Den förlängda fastan gör också att du förbättrar din fettförbränning som är kärnan i att hålla blodsockercirkusen på mattan och därmed öka tillgången till riktigt bra ork och energi. Hungerkänslorna blir hanterliga och du slipper hamna i paniken "Jag måste ha mat NU!"

En annan mycket positiv bieffekt är att den där bästa morgonträningen som jag tjatar om får en helt annan möjlighet att bli av. Att inte äta frukost sparar tid samtidigt som du inte behöver vänta på någon matsmältning. Det är bara att ge sig ut vilket i sin tur ökar på fettförbränningen ännu mer och adapterar dig till att bli en klart energifullare person.

Min frukost består av kaffe, mct-olja och Cellexir. Någon "vanlig" frukost har jag inte ätit på många år och jag har svårt att tro att jag någonsin kommer att återgå till det.

0 comments

Leave a comment

x

x