Hem / BLOGG / Martin Johansen uppnår sin dröm!
Martin Johansen uppnår sin dröm!

Martin Johansen uppnår sin dröm!

Vår ambassadör Martin ska snart genomföra sitt 7:e Iron Man och kommer genom denna prestation få njuta av det som varit hans mål sedan han började med triathlon, att ta sig till VM. Scrolla ner för att läsa intervjun med honom. 


Namn: Martin Johansen 
Ålder: 33
Bor: Solna, Stockholm men jag är från Danmark 
Familj: Flickvän 
Jobbar med: Flygvärd (Purser)
Övriga intressen: Träning och välmående är en otrolig stor hobby, men bland annat också resor och hela konceptet med att upptäcka..
Instagram: @martinjohansentriHur länge har du hållit på med Triathlon och vad är ditt mål?
Jag testade på sporten första gången 2014. Från 2016 har jag hållit på mer seriöst. Mitt mål i sporten är att utvecklas och bli bättre än vad jag va i går. Min stora dröm sen början av min triathlon-karriär var att ta mig till VM. Och snart får jag njuta av denna prestation!

Är det här din första IronMan?
Detta blir min 7:e IronMan men min första IronMan på Hawaii och i Kona. 

Vilken av grenarna tycker du bäst respektive sämst om? 
Jag är har bra potential i löpningen, så det är utan tvekan min bästa grej. Jag gillar dock cyklingen otrolig mycket också. Jag har en del förbättringspotential inom simningen. 

Hur kan en vanlig träningsvecka se ut för dig?
Mina träningsveckor är väldig varierande beroende på vilken period man är in mot en tävling. Jag har Teresa från Uperform som coach, hon bygger även programmet så det ska passa min jobbsituation, då jag har varierade jobbtider och ofta långa dagar. Men typisk vecka tränar jag dagligen. Vissa dagar kortare pass, vilka då är mina "vilo"-dagar. På en vanlig ledig tisdag, som den här veckan (4veckar från Hawaii) körde jag exempelvis 5 timmar cykel med 1,5 timme bricklöpning efter. Men på en dag jag går upp kl 4.00 jobbar 12 timmar, då simmar jag kanske bara 3000m påväg hem från jobbet.
Vad gör du för att återhämta dig fysisk och psykiskt?
Jag är ganska bra på att "dra-sticket", ta en halv dag utan att göra något. Men även att titta på exempel tv-serier hjälper mig att koppla av. Sömn och kost är även bra och viktigt för återhämtningen. 

Om du bara fick välja en maträtt att äta varje dag i ett halvår, vilken skulle du välja?
Oh, skulle jag välja från hjärtat så väljer jag hemgjorda hamburgare men jag behöver mycket mat så jag väljer med hjärnan istället och tar något mer kolhydratrikt, säg pasta med köttfärssås eller kyckling med ris! Jag har inga problem att äta samma mat en vecka i rad, kanske är min superpower :DHur laddar du upp inför en sån här stor utmaning? (tänk två-tre veckor innan tävling) 
Sista veckorna sänks träningsvolymen. Mycket sömn, god mat & sista förberedelserna så huvudet kan vila sista dagarna med. Jag gillar att tävla i varmt klimat så ofta blir det en långresa och alltså ledigt från jobb, åtminstone veckan innan. Träningen går ofta in i full tapering 7-10 dagar innan tävlingen, det blir kortare pass där man försöker få upp fart istället.

Hur kom du i kontakt med Cellexir och hur länge har du ätit det?
Jag cyklade med Jonas Bohr i Thailand för några år sedan och följt processen sen dess. Jag har tagit Cellexir lite mer än ett år och ser det som en stor del av min återhämtning, inte bara från träning men också från mitt jobbet med oregelbundenhet och långa dagar!

Om du ska ge ett tips till någon som vill börja med Triathlon, vad skulle du säga då?
Gå med i en klubb eller förening och annars bara testa! Det är en fantastisk rolig sport!


Vi kommer heja på Martin hemifrån och vill önska honom ett stort lycka till! 


0 comments

Leave a comment

x

x