Marinerad kyckling med gurkmeja och citron
Åh, har ni marinerat med gurkmeja förut? Det är så gott och ger ifrån sig sån fin gul färg! Det är det aktiva ämnet curcumin som ger gurkmejan sin färg och du vet väl att Cellexir One innehåller gurkmeja? Är du intresserad av att läsa mer, kolla då in inlägget Hur curcumin tar cellexir till en ny nivå?
Ingredienser
ca 1000g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
1 dl olivolja
ca 2 tsk riven ingefära
4 krm salt
saften från 1 citron
2 krm svartpeppar
1,5 tsk gurkmeja
2 krm cayennepeppar
Gör såhär
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. Om du har möjlighet låt den gärna stå över natten, annars funkar det bra att blanda runt och steka direkt i pannan. Stek fin yta och låt sedan kycklingen gå klart inne i ugnen i ca 7-15 min beroende på hur tjock kyckling är och hur länge den blev stekt.
Servera med ris som du blandat med stekt zucchini och färsk persilja samt en fräsch tzatziki med äpple.