Hem / BLOGG / Marinerad kyckling med gurkmeja och citron
Marinerad kyckling med gurkmeja och citron

Marinerad kyckling med gurkmeja och citron

Åh, har ni marinerat med gurkmeja förut? Det är så gott och ger ifrån sig sån fin gul färg! Det är det aktiva ämnet curcumin som ger gurkmejan sin färg och du vet väl att Cellexir One innehåller gurkmeja? Är du intresserad av att läsa mer, kolla då in  inlägget Hur curcumin tar cellexir till en ny nivå



Ingredienser 
ca 1000g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
1 dl olivolja 
ca 2 tsk riven ingefära 
4 krm salt 
saften från 1 citron 
2 krm svartpeppar 
1,5 tsk gurkmeja 
2 krm cayennepeppar 

Gör såhär 
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och lägg i kycklingen. Om du har möjlighet låt den gärna stå över natten, annars funkar det bra att blanda runt och steka direkt i pannan. Stek fin yta och låt sedan kycklingen gå klart inne i ugnen i ca 7-15 min beroende på hur tjock kyckling är och hur länge den blev stekt. 

Servera med ris som du blandat med stekt zucchini och färsk persilja samt en fräsch tzatziki med äpple


0 comments

Leave a comment