Hem / BLOGG / Kokostoppar med saffran och mörk choklad
Kokostoppar med saffran och mörk choklad

Kokostoppar med saffran och mörk choklad

Enkelt och gott adventsfika! :) Om du bara vill ha lite choklad på dom så kan du välja att doppa endast toppen eller botten! Kolla även in mina andra recept som passar vintern och julen: 

- Grönkålssallad med granatäpple och fänkål
- Golden milk 
- Saffransgröt 



16-18 toppar 

Ingredienser
5 dl riven kokos
2 ägg
60 g kokosolja
4 krm vanlijpulver
1 g saffran
skalet från 1 apelsin
ca 4 tsk honung (smaka av) 
ca 100 g mörk choklad 

Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan i en kastrull och blanda ihop med honungen.
2. Blanda sedan ihop samtliga ingredienser i en bunke (inte chokladen). Ta hellre lite för lite honung först, du kan smaka av smeten innan du formar och gräddar för att se att det är som du vill ha. 
3. Forma till lika stora toppar och placera dem på en ugnsplåt.
4. Grädda längst ner i ugnen i ca 7-10 min. Under tiden kan du smälta chokladen i ett vattenbad. Håll lite koll i ugnen, topparna kan brännas ganska snabbt.
5. Låt dom svalna lite innan du doppar dem i choklad. Ett tips är att ta grillpinnar och sätta dem på, doppa så mkt som det går och sen ta en sked och hälla choklad över så hela blev täckt. Ställ dom sedan i en glasburk och låt stelna. När dom stelnat så kan du förvara dom i en burk i kylen eller frysen :) 

0 comments

Leave a comment