Hem / BLOGG / Jonas Bohr om Cellexir Endurance
Jonas Bohr om Cellexir Endurance

Jonas Bohr om Cellexir Endurance

Bakgrunden till Cellexir Endurance har liknande story som Cellexir One. Jonas Bohr är ständigt intresserad och nyfiken på saker han kan göra för att skapa de bästa förutsättningarna för sig själv att bli bättre på sin sport samt hålla sig stark och frisk. Som hårt tränande och tävlande cyklist så har han tagit tillskott som koffein, nitrat och vissa aminosyror och känt av positiv effekt. Även denna gång var det lite bökigt att ta allt separat och en idé föddes, att samla ingredienser som ökar den fysiska och mentala prestationen i samband med uthållighetsidrott i ett och samma tillskott! Läs även: 


Hur kom du i kontakt med Mikael Mattsson?

Jag lärde känna Mikael i samband med tester forsknings / konditionsstudier på GIH som jag deltog i. Vi fick en bra dialog och jag uppskattade Mikaels ledande kompetens inom prestationsfysiologi och Mikael blev sedan Senior Advisor till Cellexir.

Hur lång var den här processen från tanke till färdig produkt?

Runt 18 månader kanske. Både Mikael och jag såg ett tomrum på marknaden för en produkt riktad till konditionsidrottare med de bästa bevisade performance enhancers tillsammans med några “bubblare” som visat på god effekt och använts i länge i olika kulturer. Det finns flera produkter riktade mot gym / styrka / explosivitet men saknades en riktigt bra produkt för den breda konditionsmarknaden. När vi tog fram Cellexir Endurance så sparades inte på något. Mikael fick fria händer att välja innehållet till produkten. Den innehåller hela 15 olika ingredienser som var och en för sig och tillsammans ger en bättre fysisk och mental prestation i samband med hård uthållighetsidrott.

Har du använt produkten själv under tävling och träning?

Ja, vi fick hem ett varuprov tidigt i år som jag har använt hela året på hårda träningar när jag verkligen vill prestera men framförallt på alla tävlingar jag kört och det har känts mycket bra. Bl.a så var Vätternrundan en mycket speciell upplevelse och “vändning” under loppet. Jag var med i ett rekordförsök i ett 40 manna lag och det gick så vansinnigt fort ner till Jönköping de första 10 milen med 50 kmh fart.

Jag var så mycket på gränsen där de första timmarna och till första depån efter 12 mil var vi bara 17 kvar i laget så det var slakt och egentligen alldeles för hårt för lagets bästa. I depåstoppet (på en hel minut:-) hade jag en ny flaska med sportdryck blandat med Endurance som jag snabbt drack upp efter stoppet. Då hände något tydligt och nästan märkligt stark upplevelse. Jag fick en nystart och kände mig pigg och stark igen och den känslan höll i sig sen hela vägen till mål och med ytterligare en dos till de två sista timmarna kunde jag avsluta starkt och vara en av bara 10 som kom till Motala efter 6.37 med 45 kmh i snittfart.

En fantastisk upplevelse och självklart inte bara Cellexirs Endurance förtjänst men jag är övertygad om att det hjälpte mig starkt den dagen att prestera mitt livs bästa cykling. Vi har också startat en klubb Cellexir Cycling med 9 av landets ledande masterscyklister. De flesta har testat Endurance under tävlingar med mängder av medaljer och vinster i år är vi redan landets ledande klubb inom veterancykling.Känns det skönt att även kunna byta ut massa olika preparat till ett enda precis som med Cellexir One?

Ja verkligen! Det är ju samma grundidé för båda produkterna att samla effektiva ingredienser för cellerna och mitokondrier i Cellexir One och för prestation med Cellexir Endurance för ett smidigare och effektivare intag.


Hur ser dina tävlingsplaner ut nu framöver?

De är inte riktigt satta än men mycket pekar på att jag även i år gör en stor satsning på Vätternrundan med Team Serneke. Teamet missade det förra rekordet med 4 minuter i år och är revanschsuget och skall göra en ordentlig satsning. Mycket pekar på en lite förlängd sträckning så troligen blir det ett nytt rekord som förhoppningsvis kommer stå sig ett bra tag.

Utöver det troligen en hel del tävlingar i tempo och linjelopp i veteranklass H 50. Jag är lite sugen på att försöka förbättra mig i tempocykling och då är aerodynamiken extremt viktig. Jag lyckades ta medalj i både Veteran NM och SM i år men hoppas och tror det finns förbättringar att finna inom det området med en bättre, mer aerodynamisk position på tempocykeln. Kampen går vidare..

0 comments

Leave a comment

x

x