Hem / BLOGG / Ny produkt för ökad prestation - Cellexir Endurance
Ny produkt för ökad prestation - Cellexir Endurance

Ny produkt för ökad prestation - Cellexir Endurance

Vi är extremt stolta och nöjda över vår nya produkt Cellexir Endurance. Produkten är framtagen tillsammans med Dr Mikael Mattsson. Han har haft helt fria händer när han skulle ta fram produkten som är riktad till uthållighetsidrott, något som även ligger honom varmt om hjärtat. Många använder redan ingredienserna som finns i Cellexir Endurance, fast i separat form, t.ex. koffein, nitrat (från t.ex rödbeta) och elektrolyter men nu finns de ingredienser som du vill ta i en och samma produkt! Läs även: 

Om Mikael

Mikael jobbar i dagsläget som forskare och delar sin tid mellan Stockholm och Kalifornien med uppdrag på Karolinska Institutet, RISE (Research Institutes of Sweden), Stanford University, samt Silicon Valley Exercise Analytics. Mikael började sin forskarbana 2005 och har en doktorsgrad i medicinsk vetenskap med inriktning mot idrottsfysiologi. I dagsläget är hans huvudfokus i forskningen individanpassning och prestation. Arbetet går mot att räkna fram vad som är optimal träningsbelastning för varje individ vid varje specifikt tillfälle.

Sedan 1997 har Mikael varit tränare för ett väldigt brett spektra idrottare, från cyklister och längdskidåkare till handbollsspelare och balettdansare. En grupp som han har jobbat extra mycket med är ultrauthållighetsidrottare. Eftersom dessa idrottare har andra krav än “vanliga” sporter så experimenterar de mycket med upplägg och tillskott. Problemet har varit att det inte finns kombinerade i en och samma produkt och att de produkter som finns på marknaden är mest för fysisk prestation. Cellexir Endurance innehåller ingredienser som har positiva effekt både för din fysiska förmåga och ditt psyke!


Varför Cellexir Endurance Mikael?

Av erfarenhet vet vi att många av de som tävlar i konditions- och uthållighetsidrott har testat fram olika blandningar av tillskott som de känner passar för dem, och jag skulle säga att det fanns ett tomrum att fylla med en produkt som är inriktad mot prestation inom lite längre distanser av konditionsidrott. Dessutom riktas ofta de produkter som finns mot en specifik aspekt av tröttheten, men vi har jobbat för att få till en blandning som har positiva effekter på både fysiologin och psyket. Det gör Cellexir Endurance unik på dagens marknad.

Hur skiljer sig Cellexir Endurance mot andra s.k Pre Workout-tillskott på marknaden?

Många produkter inom den kategorin är inriktade på styrka och explosivitet. Andra tillskott är ren energi, medan vissa är vitamintillskott. Det finns nästan inga, förutom de med nitrat, som är inriktad mot längre prestationer.  Cellexir Endurance innehåller totalt 15 ingredienser och vi har delat in dem utifrån utifrån fyra huvudgrupper. Under Hjärta och aerob metabolism hittar du bland annat rosenrot och aminosyran taurin. Under Arbetsekonomi finner vi bland annat rödbetsextrakt och l-citrullin (aminosyra). För Mental styrka finns sju olika ingredienser, bland annat guarana, ginseng och saffran. Du hittar även viktiga Elektrolyter som natrium, kalium och magnesium.  

Ersätter Cellexir Endurance traditionell sportdryck eller annan energi i samband med sport?

Inte alls. Det finns mycket bra produkter för energi att ta under träning och tävling. Det är givet att det viktigaste steget för att prestera bra är energitillskott, men det här är nästa steg för att få ännu bättre resultat i sin sport.

Vilka effekter kan man hoppas på som användare?

Bättre prestation och kanske framför allt bättre upplevelse i slutet på långa race. Vi vet med säkerhet att vi alla viker ned oss trots att musklerna har kraft kvar. Det betyder att det går att förbättra prestationen genom att få en bättre mental känsla, att huvudet känns piggare och det är just de resultat vi hoppas på. Du kommer mentalt att klara av att pressa dig själv, kunna fortsätta vara positiv och förflytta din gräns för vad du tror att du klarar av. Några procent bättre prestation kan göra väldigt mycket på själva slutresultatet av en tävling.

Adventure Racing

Mikael är själv van att pressa sig själv och utmana psyket till max i tuffa förhållanden. Han tävlar i Adventure Racing och berättar att det senaste loppet han körde pågick i fyra dygn, i skogarna och bergen utanför Bend, Oregon. Dessa typer av race är en blandning mellan löpning, cykling, och paddling, med inslag av klättring, simning, och andra exotiska grenar. Det kan även dyka upp kameler som det ska ridas på en bit, beroende på vart i världen man befinner sig såklart. Gummibåtar som ska fraktas och ta sig fram i är ett annat exempel.

Mat och sömn är det första jag tänker på när jag hör att någon ska genomföra ett lopp i fyra dygn. Han förklarar att dom försöker få till det så bra som möjligt, sover vanligtvis ca 2 timmar/dygn, äter så mycket som det går att få i sig, och är noga med att hålla fötterna så hela som möjligt.

Nästa lopp han ska köra så är det “bara” löpning, 250 km genom Saharaöknen i Marocko. Konstigt nog så ser han fram emot det väldigt mycket! Vi kan inte göra annat än att önska honom stort lycka till och se till att han har Cellexir Endurance med sig som kommer hjälpa honom att pressa sig och hålla huvudet högt ändå in i mål!

0 comments

Leave a comment

x

x