P.g.a. försenad leverans av nästa batch och samtidigt hög efterfrågan måste vi begränsa köp till endast 1 pack och tecknande av prenumeration tillsvidare. P.g.a. försenad leverans av nästa batch och samtidigt hög efterfrågan måste vi begränsa köp till endast 1 pack och tecknande av prenumeration tillsvidare.
Hem / BLOGG / Ingmarie Nilsson - Ambassadör för Cellexir
Ingmarie Nilsson - Ambassadör för Cellexir

Ingmarie Nilsson - Ambassadör för Cellexir

Ingmarie Nilsson är en användare och en ambassadör för Cellexir. Hon är föredetta elitlöpare med fler imponerande insatser i ryggsäcken, bla flera segrar i Stockholm maraton, tjejmilen, finnkampen, 30 individuella SM-medaljer samt topp-placeringar i flera stora internationella marathon, en 17:e plats på VM i marathon och hon har varit med i flera världs- och Europacuper i både terräng och landsvägslöpning. 

Ingmarie Nilsson 

Namn:
Ingmarie Nilsson
Ålder: 54 år
Familj: Stor och spretig
Bor: Stockholm
Jobbar med: Specialistsjuksköterska, yogainstruktör, löpcoach samt frilansar emellanåt som journalist
Intressen: Resa, måla, träna, kolla filmer, skriva, upptäcka och uppleva
Favoritmat: I princip allt som är vego. Älskar grönsaker i alla dess former. Jag är tokig i groddar och har alltid odlingar på gång. Och jag gillar att bli bjuden för att laga mat tillhör inte min favvosysselsättnig. "Keep it simple " är mitt motto där.
Favoritsnacks: Jag är inte så mycket för snacks men om jag ska ha något blir det t.ex nötter, fröknäcke, en banan, eller något riktigt gott bröd. Jag älskar surdegsbröd!
Instagram: @ingmarie_yoging

 

Lära sig nytt efter 50

Att kunna utvecklas och lära sig nytt även efter 50 tycker hon är jättecoolt och hennes mål är att upptäckar- och nyfikenhetslusten aldrig avtar. Hon kände till ingredienserna i Cellexir sedan innan men läste på lite extra innan hon beställde hem vilket hon är så glad över att hon gjorde. Hon har nu ätit Cellexir i snart 1 år. Så här säger hon

“Redan efter ett par veckor började jag märka att min återhämtning var markant förbättrad. Visst blir jag fortfarande trött när jag tränar hårt, det är ju liksom meningen, men tröttheten som jag tidigare kunde känna av i flera dagar är numera borta redan dagen efter. Jag upplever även en bättre "skärpa" i huvudet, jag har enklare att fokusera och tagga till. Jag har hållit på med löpning på alla nivåer i snart 35 år, och det blir ganska självklart att tiderna blir sämre, men passionen och framförallt känslan av flyt och kraft finns fortfarande kvar. Tycker faktiskt det är jättehäftigt att jag har fortsatt motivera mig själv trots många motgångar och skador. Nu tror jag inte att en grej kan fixa allt, man måste se till helheten i sitt liv, men helt klart hjälper Cellexir One mig till att vara ännu piggare!"

Hon tillägger också på sin blogg att hon märker skillnad på hur hon hanterar stressen på jobbet nu jämfört med innan hon började med Cellexir. Samt att hon också är väldigt tacksam över är att emellanåt blir lite låg, det har hon varit försonad från sedan hon börja med Cellexir One.  Ingmarie tränar och håller igång mycket även idag och vi passade på att ställa tre frågor till henne och träning och återhämtning. 

Hur ser din träning ut i dagsläget?

Jag tränar minst en gång/ dag. Oftast 4-5 löppass/v varav ett med intervaller av något slag (kan vara allt från 20 x 1 min till 4 x 10 min i tröskelfart) och 1-2 som är lite längre (90-180 minuter) och ett backpass. Gillar att köra i Hammarbybacken!
  • 2-3 styrkepass à 45-70 min.
  • 2-4 simpass både i grupp och eget.
  • 1-2 vattenlöpningspass (oftast i samband med simpassen)
  • Jag yogar och mediterar 15-20 min. varje morgon och försöker även gå på pass 1-2 gånger/vecka. Har även egna yogaklasser.

Extra fråga, hur hinner du med så många träningspass? Kör du dem ihop eller alla var för sig?

Jag kör oftast alla pass var för sig. Det är före och efter jobbet som gäller helt enkelt. Alternativt blir det att jag ex kutar, byter om hemma och sen till Eriksdalsbadet/gymet direkt, det beror på lite. Jag är bra på att planera och att verkligen göra. Dock inte när jag jobbar kväll (13-21.30/22). Det är då det "bara" blir 1 pass och jag har medvetet valt att inte börja 6.45. Däremot jobbar jag en del 10-18 men jag jobbar inte heller heltid på sjukan, också ett val. Morgonyogan gör jag direkt hemma, inget märkvärdigt alls. Upp, toa, sen på mattan. :-) 

Ingmarie Nilsson


Vad gör du för att koppla av och återhämta dig?

Jag har massor av olika sätt att koppla av på. Morgonyogan och meditationen är ett exempel. Ett fantastiskt sätt att starta dagen på! Andra sätt är skärmfri tid, umgås med vänner, träna, måla, läsa, skriva, vara ute i naturen och att ha klockfri tid. Att resa bort är också superbra för mig. Och såklart att få tillräckligt med sömn och näringsrik kost. Jag kompletterar även maten med D-vitamin, B-komplex, probiotika och självklart med Cellexir.Vad är ditt bästa tips till en person som har lite krämpor och svårt att få till träning eller fysisk aktivitet?

Krångla inte till det utan börja där du är med det du har. Med risk för att låta överhurtig så tror jag helt enkelt man bara måste göra och inte fundera så himla mycket. Det viktigaste är att göra och att inte starta för hårt. Bättre lite och ofta än sällan och mycket. Att vänta på inspiration och rätt tillfälle är dömt att misslyckas för det händer i princip aldrig. Man måste skapa det där själv. 

Om man har smärtor rekommenderar jag träning i vatten och att ta hjälp av en kunnig sjukgymnast och/eller PT. Det är ytterst få människor som inte kan träna något över huvudtaget. Ut och gå är nog bland det enklaste. Gör enkla övningar hemma i 5-10 minuter/dag, prova dans, cirkelträning/gruppträning, cykla (dock inte elcykel), simma eller något annat som verkar kul. Nu för tiden är ju utbudet gigantiskt! Träna med en kompis kan vara till hjälp eller börja en kurs där du samtidigt lär dig något nytt. Jag lärde mig crawla när jag var nästan 50 år. Det var inte enkelt men det gick! Och nu älskar jag det!

0 comments

Leave a comment

x

x