Hem / BLOGG / Henriks satsning mot Vasan del 3
Henriks satsning mot Vasan del 3

Henriks satsning mot Vasan del 3

Hej! Här kommer en kort uppdatering från Henrik Eriksson, har du läst hans andra inlägg? Om inte så hittar du dem här:

Tyngre styrketräning

Nu har det gått 1,5 månader sen sist och snön är saknad i stora delar av landet. Träningen har gått bra i det stora hela även om jag fått justera lite grann. Efter mitt senaste staktest på rullbandet fick jag lägga in en återhämtningsperiod under ca 2 veckor. Muskulaturen behövde återhämtning. Idag är jag åter i full träning och har även kommit igång med regelbunden tyngre grenspecifik styrketräning. Känns bra mentalt att hinna med ett antal veckor med denna träning. Jag hade tänkt att tävlingspremiären skulle vara genomförd nu, men livet i övrigt rullar på och det har helt enkelt inte passat. Har försökt kompensera med nåt riktigt hårt träningspass men det blir inte riktigt smma sak som när nummerlappen sitter på.


Tävla sig i form

För min del är tävlingsmomentet viktigt och det innebär en mental utmaning att inte få mäta sig i tävlingsmiljö. Det ligger också mycket i begreppet "tävla sig i form" . Ser fram emot Orsa Ski Marathon som får bli säsongsdebut. Då kommer jag ha åkt mycket mycket mer skidor än senaste åren och jag hoppas det kommer synas. Ev hinner jag köra ytterligare ett långlopp innan Vasan och blir det inte så får jag leka tävling på kvällstid i veckan. Jag har ju begagnade nummerlappar att använda.  Tack vare konstsnön här i Mora så är jag privilegierad att ha superbra skidförutsättningar alla dagar i veckan.

Följ gärna Henrik på Instagram under @vasavinnaren_henka

0 comments

Leave a comment

x

x