Hem / BLOGG / Henrik satsning mot Vasan del 5 - Nu är det dags!
Henrik satsning mot Vasan del 5 - Nu är det dags!

Henrik satsning mot Vasan del 5 - Nu är det dags!

Hej! Nu är det riktigt nära för Henrik, vi kan inte annat än att önska honom stort lycka till. Så här säger han:

Nu börjar det dra ihop sig till Vasaloppet och det är bara några dagar kvar. Den träning som är gjord är gjord och nu kan man bara försöka få kroppen att fungera så bra som möjligt på söndag. För min del så innebär det att gå in i de sista 4-5 dagarna med en utvilad kropp. Detta har jag försökt få till med att varva 2 vilodagar med 2 dagar med mycket lugn träning. Kroppen och muskulaturen behöver både att vara igång bra och utvilad på samma gång. Att vila ända inpå lopp är det sämsta som jag skulle kunna göra.

Du hittar även de andra inläggen här:
Status just nu

Känslan just nu är att jag är väldigt osäker på min fysiska status. Senaste veckorna har inneburit både bra träning men också två sjukveckor. Min förhoppning är att det innebär en pigg kropp som kommer prestera på topp. Vädrets makter har ju inte varit snälla mot oss Vasaloppsåkare. Inställda tävlingar och blidväder har kanske inte påverkat mig så mycket fysiskt men suget att träna har varit mindre än normalt måste jag erkänna och här har det kommande Vasaloppet räddat min motivation. Det blir alltid roligare om man förberett sig ordentligt så varje pass räknas. Nu är det som sagt mycket nära och man känner att spänningen stiger dag för dag. 

Väderspekulationerna är i full gång och val av skidor kommer jag prioritera högt och lägga en del tid på. Lördag blir det test av 5-6 par skidor för att sen valla upp 2 par till söndagen. Det är förmodligen det som i detta läge kommer kunna påverka resultatet i spåret mest. Som prognosen ser ut nu så kommer det snöa en del vilket påverkar mina funderingar en del. Jag är förberedd på att staka loppet men skulle kunna tänka mig att köra med ruggade skidor om föret är rätt. Ruggningen innebär bra fäste utan någon större inverkan på glidet.  Det skulle vara en liten chansning men ändå något som jag haft i tankarna.


Siktar på att vara bland de 150 första

Sist men inte minst så kommer jag alltid mentalt ta med mig att jag åker för att det är roligt och känslan av att vara i god form. Mitt placeringsmål att komma bland de 150 första känns tufft idag men gör jag mitt bästa och lite till så har jag en god chans. Vi hörs efter loppet! Hälsningar Henrik

0 comments

Leave a comment

x

x