Hem / BLOGG / Hemmagjorda fiskpinnar med sesampanering
Hemmagjorda fiskpinnar med sesampanering

Hemmagjorda fiskpinnar med sesampanering

Hemmagjorda fiskpinnar som passar stora som små! Går att göra med massa olika paneringar, denna gång valde jag sesamfrön. Hampafrön är också väldigt gott, lite mer nötig i smaken :) 

Ingredienser 
400g torskfilé
1 ägg 
ca 3 msk kokosmjöl el havremjöl 
ca 2 msk svarta sesamfrön 
ca 4 msk vita sesamfrön 
salt 
svartpeppar 

Gör så här
1. Tina torsken, och skär sedan ca 1,5 cm smala skivor. Torka av bitarna med hushållspapper så de är torra. Salta och peppra dem. 
2. Häll upp mjöl på ett fat, sesamfrön på ett annat fat och ägg i en skål. Vispa om ägget så äggulan och äggvitan blandas. 
3. Vänd först fiskbitarna i mjöl sedan i ägg och sist i sesamfrön. 
4. Stek i pannan i några minuter, se till att inte ha för hög värme då sesamfröna bränns lätt. 
5. Servera med potatis, en kall sås med gräddfil, majonäs, citron, salt och svartpeppar. Ev lite dill för den som gillar det samt lite varma grönsaker som morot, haricots verts mm. Smaklig måltid! 

0 comments

Leave a comment

x

x