Hem / BLOGG / George Ersson mot Junior VM
George Ersson mot Junior VM

George Ersson mot Junior VM

Vi tog en liten pratstund med vår ambassadör och lovande skidåkare George Ersson som går sista året på skidgymnasium i Lycksele och nu satsar mot Junior VM.

Hej George! Hur går det för dig med träning och skolan på skidgymnasium mitt i pandemin?

- Det har precis som så för många andra idrotter hittills varit en speciell säsong, med mycket oro om man ens skulle få chansen att tävla mot de andra i Sverige och världen på JVM. Det enda man har kunnat göra är att träna på bra och hoppats. Tillslut blev det klart att det skulle arrangeras observationstävlingar för att kunna ta ut åkare inför JVM och första helgen slutade bra med 2 av 2 möjliga silvermedaljer.

- Skolan har vi haft på distans så det har passat bra att få träna lite på hemmaplan i Sundsvall och spendera tid med familjen. När dessutom varenda skidområde i Sundsvall har spårats med fina spår så finns det inte mycket att klaga på!

Vad kul att höra hur ser det ut inför JVM vart går det och vilka sträckor satsar du på?

- JVM går i Voukatti, Finland och målet har främst varit att prestera på sprinten men känner även att jag hanterar distanstävlingarna bättre och bättre, så vi får se vilka sträckor jag kör!

Du använder ju Cellexir Endurance vid hårda pass samt race, vilka fördelar känner du?

- Tycker Endurance har fungerat mycket bra! Till exempel under en sprintdag, där det är många timmar man ska hålla igång så passar det bra för att ha energi och mental fokus ända in i finalen! Men använder såklart Endurance på samma sätt i distanstävlingar för att kunna göra bra avslutningar!💥

Tack George! Kul att talas vid och stort lycka till på JVM skolan och skidsatsningen.

0 comments

Leave a comment

x

x