Hem / BLOGG / Everesting - 10000 klättringsmeter vid Zwift på under 12 timmar!
Everesting - 10000 klättringsmeter vid Zwift på under 12 timmar!

Everesting - 10000 klättringsmeter vid Zwift på under 12 timmar!

WOW säger vi till vår Norske ambassadör Åge Bunde för den här prestationen! Han har alltså cyklat upp för Mount Everest (Virituellt) plus lite till. Det är helt otroligt. Åge är en idrottsman som verkar vara gjord av stål, han har varit världsmästare i Classic Bodybuilding, kört VM i havskajakmaraton och tävlat i Strongman men satsar nu sedan några år tillbaka på cyklingen! Vi har fått en race-rapport från Åge, läs mer nedan hur allt gick! 

12 timmars cykling 10.000 meter stigning

Virtuell träning är på tapeten som aldrig förr på grund av Covid-19, och eftersom påsken inte riktigt blev som vanligt + dåligt väder så bestämde jag mig för att göra en Everesting på Zwift, även kallad Virtual Everesting inkomst / välgörenhet till norska barncancerföreningen.

Detta gjorde jag i Alpe du Zwift, som är en virtuell replikering av den berömda stigningen i Alpe du Huez. 12,2 km och 8,5% i genomsnittlig lutning. 1036 höjdmeter per gång, vilket innebär att jag var tvungen att cykla upp och ner 8,5 gånger. Endast 531 personer över hela världen har slutfört detta tidigare. Kroppen kändes förvånansvärt bra efter 10 timmar i sadeln, så jag bestämde mig för att nå 10.000 m stigning. 

Det är endast en handfull människor som har gjort det tidigare, och det ger ett medlemskap i den exklusiva High Rouleurs Society. Jag klockade in klockan 11:57:42. NP på 241W och 8941 konsumerade kcal, dvs ett stabilt arbete. HÄR kan du läsa mer om hur det fungerar.

Mental utmaning

Detta är lika mycket en mental som en fysisk utmaning. Jag har tävlat i långa lopp tidigare, men då utomhus. Det kan vara lättare inomhus med tanke på den fysiska belastningen (inga stötar, vibrationer etc.), men mentalt är det desto mer krävande. Musik och video blir gradvis störande, och sedan sitter du kvar med dina egna tankar, som helst ska vara positiva.Cellexir Endurance - ett ess i rockärmen

Det är här Cellexir Endurance spelar in! Jag har använt Endurance 10-12 gånger innan den här gången och visste att det skulle vara ett ess i rockärmen. Tidigare erfarenhet av Endurance har visat att jag kan köra lika hårt, eller hårdare, men till lägre upplevd ansträngning och puls. Ditt huvud säger bara ja! Kör vidare och du mår rätt bra även fast du är utanför din komfortzon. Och som ni alla vet; Om huvudet säger ja så kommer kroppen att fixa det. Vi har mycket större fysisk kapacitet än vad vi tror. Jag började klockan 5.30 med bara en kopp kaffe och lätt frukost, jag ville spara Cellexir Endurance tills jag verkligen behövde det.

Efter cirka 3 timmar och redan mycket klättring i kroppen tog jag den första dosen. Det tog 15-20 minuter, så jag var i en bra flödeszon igen. Effekten varade i 3 timmar, och nästa dos tog jag efter 7 timmar. Detta gav mig ett nytt uppsving och ny mental klarhet - något man behöver vid denna tidpunkt. Dessutom ersattes de negativa tankarna mot positiva. Det gäller att bli bekväm med det obekväma.

Efter att ha passerat 8848m och 10 timmar i sadeln började det naturligt kännas en del i kroppen. Då tog jag ytterligare en halv dos med Endurance (bara för att rädda godbitarna helt enkelt .. ;-)) Det varade bra till 10.000 meter. Jag trodde jag skulle gå in i väggen men det gjorde jag inte, så stort tack till Cellexir Endurance, hade inte kunnat gjort det under 12 timmar annars.Nästa dag - Återhämtning

Här vill jag också slå ett slag för Cellexir One. Som utbildad nutritionist och aktiv cyklist har jag alltid bekymrat mig över min återhämtning. Efter en kort användning av Cellexir One har jag märkt att jag återhämtar mig snabbare än tidigare. Dagen efter kändes kroppen förvånansvärt bra, och hade det inte varit så att jag hade bestämt mig för att vila, så hade jag gärna kört ett pass! Nu blir det istället några yoga- och stretchingpass för att kroppen ska få vila.

Jag hade aldrig tänkt att jag, 40 år gammal och efter att i över 20 år använt och testat olika tillskott skulle uppleva det jag upplever nu, verkligen en betydande prestationsökning. Cellexir Endurance och One ger just det! Mina varmaste rekommendationer till dig som inte provat ännu! Följ Åge på Instagram under namnet @agebunde

0 comments

Leave a comment

x

x