Hem / BLOGG / Event med Hälsosnack
Event med Hälsosnack

Event med Hälsosnack

Hej! Igår var Cellexir med som huvudsponsor på ett superhärligt hälsoevent med Viktoria och Lotta från Hälsosnack. Eventet höll till på Säby Sätteri, en fantastisk miljö som passar som handen i handsken för hälsoevent. Eventet arrangerades av Hälsosamma möten och toastmadam för dagen var Annika Norlén. Cellexir var även med och lottade ut fina priser samt innehåll till goodiebag med tillskott och ett fint erbjudande.

Dagen började med meditation som hölls av Viktoria och Lotta, en form av meditation som heter Kirtan Kriya. Första gången jag provade just den varianten och jag måste erkänna att jag tycker det är svårt, tankarna far lätt iväg och man börjar känna att man får blodstopp i benet osv men när man väl kommer in i det och på riktigt fokuserar så är det superhärligt. Lotta sa också att det var okej att det blev så hehe så då känns det också lite bättre. Jag behöver bara träna på det, precis som med allt annat :) Efter meditationen höll Karin Tydén en föreläsning om Mind hacking. Hon är hypnosterapeut och hjälper personer att hantera olika typer av hinder i livet. Väldigt inspirerande föreläsning och Karin var otroligt härlig att lyssna på, bra också att bli påmind om att vi styrs väldigt mycket av våra tankar,  både medvetet och omedvetet. På slutet av föreläsningen gav hon oss konkreta tips, ett av tipsen var att skaffa en morgonritual, den kan vara allt från 10 min till 1 timme. Själv kör hon en morgonritual på en timme där hon bland annat mediterar och tar en kalldusch.

Jag kände att det är en bra idé att börja med och min plan är att börja smått för att sedan öka på, exakt vad min morgonritual ska innehålla har jag inte bestämt ännu men någon form av rörelseövningar iaf. Förut körde jag en variant på kalldusch, jag växlade mellan varmt och kallt några gånger men då har jag stått i duschen ett bra tag i varmt vatten, jag skulle nog ha svårt att gå på det kalla bara efter typ 5 min men vem vet, rätt vad det är så är jag en riktig kallduschare ;)Efter Karins föreläsning var det dags för lunch och det serverades en buffé med goda recept från Lottas bok Clean Reset, det var bland annat en supergod gryta, någon form av kycklingfärs blandning med grönkål och kryddor, soppa, quinoagröt, och smoothie. Supergott och fräscht, älskade den där kycklingfärsgrejen, måste fråga dom om recept på den! Efter lunchen tog Mia Lundin över stafettpinnen och pratade om kvinnor och hormoner och hur det står till i de olika faserna samt när vi kommer in i klimakteriet. Dagen avslutades med en mantrakonsert.  

 
Vi fick ett väldigt bra och härligt bemötande både av arrangörerna och gästerna, Jonas fick även komma upp en sväng på scenen och berätta om hur Cellexir blev till. En historia som får alla att spetsa öronen. Många nyfikna på produkten och ville både höra mer samt köpa. Roligt! Vi bjöd även på raw-chokladbollar som verkligen gick hem. Även dom flesta godisråttorna gillar dessa bollar ;) Recept nedan: ca 18 st bollar

Ingredienser
16 färska dadlar
1 dl valfria nötter
4 msk kakaopulver
3 dl riven kokos
3 - 6 msk vatten
2-3 tsk kokosolja 
en nypa salt

Att rulla i 
kokos, kakaopulver, nötkross 

Gör såhär
Mixa dadlar och nötter till en ”smet”. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa ihop. Prova dig fram med vattenmängden för det kommer beror på hur pass kladdiga dina dadlar är, börja med tre msk och smaka och känn. Rulla till bollar och rulla i kokos, nötkross eller kakaopulver. Om smeten känns kladdig så kan du ställa in den i kylen en stund och sedan rulla. 

0 comments

Leave a comment

x

x