Hem / BLOGG / 13 snabba frågor om Cellexir Endurance
13 snabba frågor om Cellexir Endurance

13 snabba frågor om Cellexir Endurance

Ingredienserna som används i Cellexir Endurance har forskningsbevisad positiv effekt på långa arbetssituationer, dvs uthållighetsprestation. Vi har även lagt till ingredienser som använts traditionellt av befolkningar på olika platser i världen under många hundra år. Cellexir Endurance är framtaget tillsammans med Dr Mikael Mattsson, läs mer om honom och Cellexir Endurance här. Produkten innehåller ingredienser för ditt hjärta och din aeroba metabolism, för din arbetsekonomi och för din mentala styrka samt viktiga elektrolyter. Läs även: 

 


För vem passar Cellexir Endurance?

För alla som vill prestera lite bättre i tävlingssituationer och på veckans långa eller extra tuffa träningspass. 

Har man nytta av produkten även om man är motionär?

Effekten är densamma men det kanske inte spelar lika stor roll om man inte siktar på att bli bättre. Du måste inte vara elit och köra organiserade tävlingar för att kunna använda/ha nytta av den, det kan räcka att du helt enkelt vill förbättra din tid på halvmaraton eller springa över ett berg snabbare än vanligt för dig egen skull.


Till vilka tillfällen bör man använda produkten?

Till de tillfällen du vill prestera på topp men kanske främst vid tävlingssituation och till veckans långa eller extra tuffa pass. 


Kan man ta Cellexir Endurance till varje träningstillfälle?

Det kommer gå fortare på träningen absolut men det är bättre att träna lite tyngre och få en extra kick när du väl vill prestera på topp och då du vill vara lite bättre än vanligt. På tävling eller på veckans tuffaste och/eller längsta pass. 


Hur många doser/tillfälle bör man ta Cellexir Endurance?

Man bör inte ta mer än varannan timme eller mer än 5 doser på en dag, pga koffeinmängden som är negativ att överdosera.


Hur mycket koffein är det per dos (1 påse)?

200 milligram/dos.


Hur har urvalet av ingredienser gått till?

Vi har först valt ut ingredienser som har god vetenskaplig evidens för prestationshöjande. Sedan har vi valt ingredienser som har semi-god vetenskaplig evidens, och i tredje steget har vi valt ingredienser som har använts historiskt och kulturellt med empiriskt stöd.

Hur bestäms dosen av ingredienserna där det inte finns en rekommenderad daglig dos?

Vi utgår från fysiologiska effekter, det vill säga den dos som gör någon skillnad. För de ingredienser som det inte finns tillräckligt många eller bra studier på så tar vi även hänsyn till empirisk kunskap, alltså rapporterade doser, erfarenhet och traditionell användning.

 

Är det några ingredienser som medvetet valts bort?

Ja, alla ingredienser som kreatin och bikarbonat, som syftar till att öka prestation vid kortare insatser och explosivitet. Syftet med Cellexir Endurance var väldigt tydligt - att ta fram ett tillskott för fysiskt och psykisk prestation vid långtidsarbete.


Varför innehåller den Stevia?

För smakens skull är det bra, eller till och med nödvändigt, med viss sötma. Vi provade att ha den utan någon som helst sötning och det var i princip odrickbart så då fick vi gå vidare med att testa olika grader av sötning. Vi ville inte heller använda artificiella sötningsmedel, och därför passade Stevia, som är utvunnet ur växten Stevia rebaudiana.


Vad är Silicon Dioxide för något?

På svenska heter det kiseldioxid, och det är en kemisk förening av kisel och syre. Det används för att pulvret inte ska klumpa ihop sig och för att ingredienserna ska bli jämnt fördelade. I naturen är det en viktig beståndsdel i bland annat gröna grönsaker, havregryn, och brunt ris.


När och hur tar jag den inför/i samband med ett lopp?

Du blandar en påse med 1,5-3 dl vatten och dricker ca 15-30 min innan prestation. Vid längre aktiviteter påfyllnad efter ca 2-3 timmar.   


Hur smakar den?

Inget man dricker för att det är gott men helt klart drickbar, man dricker den för att få effekt!


Är produkten vegetarisk/vegansk?

Den är 100% vegansk och dessutom fri från vete, gluten och soja samt GMO-fri.


0 comments

Leave a comment

x

x